Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-3 Sport Sedan

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Луд с SAAB 9-3 TiD 1.9 / 2007 Комби
МнениеПубликувано на: Нед Яну 02, 2022 10:49 pm

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Автомобил: ex 9000, 9-5 2.3 aut. Devil Performance
Може, качи я в галерията и после тук. Или в галерията и линк.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 03, 2022 10:02 am

Автомобил: ИЖ-2125/76г./Сааб-9-3TiD-2007г. комби
Благодаря колега ще се пробваме, искам да питам как се източва охладителната течност от блока на мотора, там остана, но няма кранче, или по не съм го открил, ако се премахва определен маркуч, моля да ми кажете къде се намира точно, най ниската точка която открих е под топлообменика, от там минават два маркуча.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 04, 2022 12:52 am

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Автомобил: ex 9000, 9-5 2.3 aut. Devil Performance
За 9-3 не знам, но обикновено гледаш някой маркуч отдолу и внимаваш да не счупиш щуцера.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Яну 04, 2022 7:35 pm

http://saab-club.com/gallery/details.php?image_id=20365 Интересува ме тънката, тръбичка, за какво е

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 15, 2022 6:22 pm

Здравейте колеги, запалихме Сааб, не беше пален 7 месеца, от началото си мислеш че съм се умазал, ( изложил ) но след като поработи 15-20 минути нещата си доидоха по местата, има още проблеми, отказват да работят цели системи, но ще го ровим по нататък, някой от тях трябва да влезнат в кондиция сами, направих му няколко тигела по улицата, ( пред преднара греда липсва всичко, - фарове халогено, клаксони, аербези , казанче миячно и др, ) мотора с лекота се вкарва в 6000 оборота, но след два три тигела с боксуване на гуми се вкарва в режим - някакъв и мотора губи мощност, на място не се форсира повече от 2000 оборота, като изгаса мотора изчакам малко и се оправя сам , пак два - три тигела, върти гумитр и 2000 оборота и няма мощност, знам че е нещо от електрониката, ( там нищо не разбирам затова не се притеснявам ) къде евентуално да търсиме причината, или има дефектирал компонент.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2022 8:52 am

Автомобил: saab 9-3 SS
Форсирал си на 6 хил оборота дизелов мотор :shock:
Вероятността да си го убил е огромна

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2022 1:09 pm

Здравей Монтоя, НЕ искаме да убивам машината, тествахме механиката по нея, от това което чувам, има още проблеми, ще купуваме инструмент да вадим дюзите, за да може да видим какво е правено по главата. Ако ме питаш как карам, да спомена че съм " мърдичка " на пътя, обичам да се возя, - не прекалявам с обороти и скорост, карам с около 1000 - 1500 оборота в града и до 2000 извън града. Да спомена от днес ситуацията; от вчера е с поставен акумулатор в коша, бензиномера вече работи и показва, не ми пише че в резервара имам 99,9 гориво. Палене в 10,00 часа,не натискам никакви педали, НИЩО не ще да се форсира, при пълно натисната газ стига ПЛАВНО ДО 2000 оборота, работа една минута и гася, свърших каквото имаше да върша и паля в 12,55 предварително натискам спирачката, пали, лек форсаж стига над 2000 оборота, пробвах я плавно до 3000 оборота няма проблем, замерих акумулатора третата клетка е гръмнала, НЕ РАБОТИ, утре нов акумулатор, след малко ще го проверя да ли ще се форсира след като е работил 30 мин. на място.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Яну 16, 2022 7:27 pm

:oops: не го мислете момчета, открих проблема, отстраних го, ще се въздържа, и ще се съобразя с клуба, да не ползвам грубости към " комшиите си " след като загря на работната температура, пробвах да го форсирам, същата работа плавно до две хиляди оборота, пробвах да го подкарам, напред , назад , става подкарах го но турбото липсваше, усетих го че не работи, колата е мудна, паркирах я там където седи от 7 месеца, ( тя е уличница ) вдигам капака, гледам да вида за някои вакум маркуч на турбото, гледам и не мога да повярвам, маркучите на вакума на турбото сменени, долния сложен от горната страна, а горния отдолу, проверих каквото видях по мотора, клапани, дросел термостат, Г.Н.П. и пипам буксата на дебитомера, закопчана но извън леглото на дебитомера, ( само доближена и така оставена ) закопчах я, запалих мотора, на слух съвсем друга работа, мотора работи меко форсирам, няма проблем, подкарах я - същата машина от преди катастрофата, лека проба, лепи ме на седалката при ускорение, не го напъвх повече от 2000 оборота, турбото тръгва на околок 1800 оборота, ще го видя до колко ще държи като зглобя всичко, та така на моите комшии, ( аман от завист и злоба ) ако четат тука НЯМА ДА МЕ ОТКАЖЕТЕ, ТА И В МОТОРА ДА СТЕ СЛОЖИЛИ ШЛАЙФ ПАСТА, ОСНОВЕН РЕМОНТ ЩЕ МУ НАПРАВЯ, и пак ще го карам ............................... както се пее в песента - ВАЩА МАМА ДО КОГА................

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 04, 2022 2:14 pm

Здравейте колеги, не мога да намеря заводските параметри на - филтрите: горивен, въздушен и този за купето, интересуват ме подходящите филтри за мотора ( СААБ, дизел - 9-3 / 1.9 ТИД 150 к.с. произведен 2007 комби. ) ако има информация и за акумулатора , намирам дани от 70 до 80 ампер часа, взех не известна марка за мен ENRG - 74 А пусков ток - 680а ( стария който дефектира - 70 А / 450 пусков ) ако някой знае и заводските параметри на динамото- подменено е , в момента е монтирано динамо - 140 А на Магнет Марели, порових за информация и намирам дани от 105 А до - 130 А както и 140 А, ( оказва се че правилния акумулатор е важен за колата ) Моля ако някой има и някакви чертежи на ръчната спирачка, ( не държи ) младежите са го дрифтили затова не работи, затова ми трябва, да мога да се справя да има ръчна, последно което видях е че дисковете са за смяна, ВСИЧКИТЕЧ, задната ос е и за накладки, ( ще сменя и предните ) ако някои знае към кой производител да се насоча за дискове и накладки ще съм благодарен да науча , да не откривам топлата вода по трудния начин. Мотора работи добре, чека изгасна САМ, единствено бензиномера не отчита, ще рова за информация от къде може да идва проблема, ( има 20 л. гориво, стрелката не отчита нищо, преди това работеше и не е имала проблем с показанията на горивото.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 05, 2022 10:43 am

Акумулатор вече си си купил, динамото ако зарежда над 14 волта значи нямаш драма. За мен малката акумулатори е само една и това е варта, но вече си купил, така че това е положението.
Схема на ръчната спирачка, не знам какво ти трябва, две жила от кантар някъде около лоста и два спирачни апарата. Основен проблем на този вид апарати и коли от подобни марки е с нуждата от рециклиране или замяна на задните спирачни апарати освен ако не са блокирали жилата от ръжда.
Дискове и накладки, АТЕ, ТРВ като марки от добрите, но аз бих препоръчал Феродо като марка компромис цена - качество.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 06, 2022 12:23 pm

Благодаря Монтоя, ползвам само един доставчик на части, и той ми знае "кюта" - характера, щом искам ролки ИНА, ще се забави но ще ми ги достави,що искам пистов ремък " Бош" ще ми го достави, така действа ме, за акумулатора му казах да е около 200 лв. той ми даде този за 135.00 лв, каза че е добър и няма да съжалявам, оставил съм всичките данни на колата при него, талон номер на мотор и др. да не хода да суфлирам постоянно, акумулатора е с 3 г. гаранция времето ще покаже да ли става за акумулатор. С ремонта на динамото сме се справили добре, на празен ход държи 14,03 до 14,08, на релето което е монтирано пишеше 14 V , на празен ход и консумацията която успяхме да пуснем парно, габарити и др, които има, задържа на 13,78, и по надолу не е мръднало. За спирачките ясно АТЕ, с ходова част и спирачки компромис не искам да правя, благодаря още веднъж, вашите упътвания спестяват време и грешки.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 06, 2022 1:45 pm

АТЕ напоследък промениха нещо в структурата и материалите на дисковете и взеха да се износват много бързо, 50-60 хил км и правят ръб като за смяна и са по склонни да се изкривят. Аз на моята кола съм сложил дискове феродо от които нямам никакви оплаквания, но накладките са АТЕ, няма по добри накладки от техните

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 06, 2022 5:17 pm

Благодаря, много важно уточнение, винаги слушам тези който имат опит и практика, винаги има какво да се научи, от хора който знаят и могат, ще ползвам такава конфигурация, за накладките ЯСНО.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 06, 2022 6:39 pm

Здравейте, стигнах до фаровете и уснанових, че едната пластмаса, която е под фара, където бронята влиза липсва. Снимал съм тази, която имам, а тя е за десния фар, търся тази за левия фар (от към шофьора) http://saab-club.com/gallery/details.php?image_id=20366

Кода на детайла е 12786311 на този, който имам. Кода на левия, който търся е 12786310
http://saab-club.com/gallery/details.php?image_id=20367

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 27, 2022 9:44 am

Здравейте колеги,или от къде мога да намеря каква консумация има Сааб 9-3 комби на праговете пише "Вектор" от 2007 г, с 1,9 мотор TID - 150 к.с. вчера го замерих и в покои показва 0,40 Ампера, което е огромна консумация, за сега колата не може да стигне до диагностика, но ми идва на ум да изгася това което мога като компоненти или през бушоните за да знам къде е проблема.

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-3 Sport Sedan

Напиши нова тема Отговори на тема