Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-3 Sport Sedan

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Луд с SAAB 9-3 TiD 1.9 / 2007 Комби
МнениеПубликувано на: Нед Авг 29, 2021 6:13 am

Автомобил: ИЖ-2125/76г./Сааб-9-3TiD-2007г. комби
В тази тема изкамда си мърлям на воля.Първото питане е към власт имащите колко време имам да пиша преди да ме изхвърли времето и да ми иска отново да се регистрирам.

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Луд с SAAB 9-3 TiD 1.9 / 2007 Комби
МнениеПубликувано на: Нед Авг 29, 2021 10:20 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-3SS MY'05 DevilTune /900NG 2.0
"Мърляне на воля", няма как да се получи тук!
Дай малко по-сериозно, че дотук не виждам причина тази тема да съществува. :wink2:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 29, 2021 10:47 am

Не ми е проблем и да не съм тука, простоват човек съм, мисленето ми е от рода " колкото са по прости нещата толкова повече хора могат да се възползват от тях " темата я искам за да мога да върна въпросния СААБ на пътя, в момента е "скрападжия" Проблемите са много, но проблема ми е че не се оправям добре с електрониката на машината, миналата година ми трябваха 3-4, месеца докато изгася да не свети по таблото че имам проблем с инсталацията, остана чека, там са сериозни нещата.Сега го и възтановя след удар, та общо взето нещата са " дроб сърма ".

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 29, 2021 5:59 pm

Здравейте колеги, имам питане, да ли някой знае с какви максимални обороти се въртят моторите за охлаждане, и мотора за климатика, интересувам ме и с каква мощност са и по колко ампера консумация имат на максимални обороти.

Последна промяна HURRICANE на Вто Сеп 07, 2021 12:35 am, променена общо 1 път
Премахнат излишен цитат на предходно мнение.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 03, 2021 3:12 pm

Благодаря ви мили хора, за гостоприемството, извинявам се ако съм нагрубил някого, или засегнал непристоино, извинете ме ако съм уронил престижа на клиуба, продължавам по пътя си, в преследване на мечтата - Сааб.

Последна промяна HURRICANE на Вто Сеп 07, 2021 12:37 am, променена общо 1 път
Премахнат излишен цитат на предходно мнение.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 04, 2021 7:26 am

Автомобил: saab 9-3 SS
Не знам с какви обороти се въртят, но бушоните са по 30 ампера, значи консумацията при максимално натоварване е по ниска

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 07, 2021 12:42 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-3SS MY'05 DevilTune /900NG 2.0
Хайде да не се самобичуваме без причина.... :goodheart:

Фирма, производител на тези автомобили, е решила, че информацията относно оборотите на въртене на тези вентилатори, не представлява някакъв интерес при експлоатацията на колите, и не я е включила в сервизната програма.
Ампери могат да се извадят.

Последна промяна HURRICANE на Вто Сеп 07, 2021 12:43 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 07, 2021 7:14 pm

Благодаря колега, за амперите не се бяхме сетили, както писах, електрониката не ни е силната страна, проблема е че това е първия дизел които се опитваме да върнем напътя.Колата е след пътен инцидент, питах , защото прочетох че в една от темите че вентилаторите работят на степени, от както го караме Сааб-а не сме чули вентилаторите да работят или да издават бучащ шум.След сваляне на бронята, подвмнихме радиятора на климатика, и водния радиатор с нови, кулеровия радиатор е крив но не губи налягане, дифузора на вентилаторните перки е счупен, след като раглобихме всичко до блока на мотора, моторите ги пробвахме с директен ток от акумулатор този на охлаждането на водния радиатор, перката биеше,

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 07, 2021 7:38 pm

Благодаря на колегата Монтоя, които ни обърна внимание за амперите на моторите, изровихме мощноста за водния радиатор 350 вата макс и 260 за този на климатика, при счупена основа където ляга перката, не рискувахме и взехме други мотори и дифузор, профилактира хме ги и ззглобихме, турбото също беше разглобени почистено, не се наложи да се сменя средното тяло, и вече е готово да се монтира,сега се бори ме с нещото наречено вихрови клапи, по между другото искаме да сменим и ангренажния ремък, (за сега още не знаем в коя посока се развива гайката на коляновия вал )

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 07, 2021 7:58 pm

Основните неща който искаме да отремонтираме още по моторния отсек : ангренажен ремък, той е от 2018 г. и е на около 30 000 км. вихрови клапи, и смяна на денфера, там всичко хлопа доволно на желязо, ще прегледаме и скоростите ако има някой лагер или семеринги тях със сединителя, та общо взето по моторния отсек това, после и останалото по колата.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 08, 2021 11:29 am

Автомобил: SAAB 9-3 SC 1.8t
penata.kn написа:
Благодаря на колегата Монтоя, които ни обърна внимание за амперите на моторите, изровихме мощноста за водния радиатор 350 вата макс и 260 за този на климатика, при счупена основа където ляга перката, не рискувахме и взехме други мотори и дифузор, профилактира хме ги и ззглобихме, турбото също беше разглобени почистено, не се наложи да се сменя средното тяло, и вече е готово да се монтира,сега се бори ме с нещото наречено вихрови клапи, по между другото искаме да сменим и ангренажния ремък, (за сега още не знаем в коя посока се развива гайката на коляновия вал )

По спомен се развива по посока обратна на часовниковата стрелка. Какво точно те интересува за вихровите клапи? Ако ще ги затапвате - сега е момента, докато сменяте ремъка.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 08, 2021 7:22 pm

Посоката на развиване на болта на коляновия вал е ПО-ПОСОКА на чесовниковата стрелка, това когато стигнем до шаибите, за вихровите клапи искаме да ги въстановим, от там ни свети чека.Не можаха да ни кажат точно от кой компонент, възможно да не работи и моторчето на самите клапи, вилката отдавна е изпаднала, така взехме колата.Ако може някой да помогне с информация от къде да поръчаме ремонтен комплект за въпросните клапи, намерихме единствено от Али Експрес, на друго място ремонтни комплекти не открихме, има целия колектор с клапи, но цените не ни харесаха. :D

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 09, 2021 8:23 am

Автомобил: SAAB 9-3 SC 1.8t
penata.kn написа:
Посоката на развиване на болта на коляновия вал е ПО-ПОСОКА на чесовниковата стрелка, това когато стигнем до шаибите, за вихровите клапи искаме да ги въстановим, от там ни свети чека.Не можаха да ни кажат точно от кой компонент, възможно да не работи и моторчето на самите клапи, вилката отдавна е изпаднала, така взехме колата.Ако може някой да помогне с информация от къде да поръчаме ремонтен комплект за въпросните клапи, намерихме единствено от Али Експрес, на друго място ремонтни комплекти не открихме, има целия колектор с клапи, но цените не ни харесаха. :D

Моя грешка за посоката... За вихровите клапи - ако самите клапи нямат луфт - т.е. не са им разбити леглата и не са им много изядени пъпките отгоре, възстановявайте ги... Цялостен ремонтен комплект не съм срещал - само в комплект с колектора. Иначе аз имам рейка и мога да ти я дам - тогава ще ти трябва ремонтен комплект от онези с металните капачета. Чека е светел точно поради падналата рейка - клапите се въртят и на моменти на двигателя не му стига горивната смес. Има два други варианта - 1. да залепиш всички клапи, без тази на 3-ти цилиндър в отворено положение и 2. Да ги изтръгнеш и затапиш /има комплект с тапи/ или завариш.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 09, 2021 9:38 am

Автомобил: saab 9-3 SS
Дам, ремонтен комплект и аз не съм виждал, но съм сменявал цял колектор и на алфа и на фиат. Нещо около 600 лв ми се върти като цена в главата за италианските автомобили.
Между другото ако колекторът е същият може да се търси нещо читаво втора ръка от фиат, алфа, опел и т.н.т

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 09, 2021 7:25 pm

Благодаря ви колеги, по разровихме се из нета, ходихме и до Ванката,( тои ви е колега ) е механик, монтйор , човека мотор, ходихме му нагости, има лекция, не ни каза че сме луди, ние това си го знаем, но каза че ни чака много работа, каза " елате да ви покажа какво ви очаква, прав е, много разглабяне.Сега ни се изясни че по добрия варянт е да се купи колектор, или тунинговане на въпросните клапи, ще го мислим по нататък, за тунинга, сега ще търсим металните накраиници за реиката на вихровите клапи.

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-3 Sport Sedan

Напиши нова тема Отговори на тема