Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Хоби

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Фотография
МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2015 7:24 am

Аватар

Автомобил: 9-5 Aero MY01
Ivied и Canon PowerShot s110/120 можеш да видиш, въпреки че си имат малко кусури като слаба батерия и т.н.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2015 7:35 am

Аватар

Автомобил: Saab 95 2.3t
Отдавна имам желание да купя нов обектив но по ред причини не успявам но по коледа стават и чудеса. За сега се задоволявам само с четене на информация с цел да подбера най-подходящия за мен обектив, 90% от снимките ми са портретни, семейството някой друга тревичка пчеличка и т.н. За сега съм се спрял на 35мм твърд обектив, причините са срахотна рязкост на снимките (нищо общо с китовия) бленда на 1,8 (по-добри снимки на слаба светлина) и не на последно място добро "боке" (размазване на задния фон с цел изпъкване на обекта). Мислех си за 55мм но говорих с колега който е имал такъв но го е сменил защото за снимки в ограничени пространства идва дългичак, реално за моя апарат чиято матрица е приравнена към 35мм филм (на повечето бюджетни DSLR-и е така) 55мм обектив се равнява на 75мм и реално 35мм обектив си дава снимка на 55мм приравнена към стандартния 35мм филм. Малко сложно и объркващо но който се интересува ще ме разбере.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2015 7:43 pm

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 2,0t B205E MY01 Deviltune
maikallllll написа:
Отдавна имам желание да купя нов обектив но по ред причини не успявам но по коледа стават и чудеса. За сега се задоволявам само с четене на информация с цел да подбера най-подходящия за мен обектив, 90% от снимките ми са портретни, семейството някой друга тревичка пчеличка и т.н. За сега съм се спрял на 35мм твърд обектив, причините са срахотна рязкост на снимките (нищо общо с китовия) бленда на 1,8 (по-добри снимки на слаба светлина) и не на последно място добро "боке" (размазване на задния фон с цел изпъкване на обекта). Мислех си за 55мм но говорих с колега който е имал такъв но го е сменил защото за снимки в ограничени пространства идва дългичак, реално за моя апарат чиято матрица е приравнена към 35мм филм (на повечето бюджетни DSLR-и е така) 55мм обектив се равнява на 75мм и реално 35мм обектив си дава снимка на 55мм приравнена към стандартния 35мм филм. Малко сложно и объркващо но който се интересува ще ме разбере.

Колега аз смених доста техника и обективи и ако кажеш с каква система снимаш можем с другите снимащи колеги да ти бъдем по-полезни. При всяка система на всички дължини си има обективи, които си заслужават и които не. Ако дойдеш на срещата в Плевен ще поговорим обстойно по темата.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 03, 2015 5:48 am

Аватар

lmitov написа:
Колега аз смених доста техника и обективи и ако кажеш с каква система снимаш можем с другите снимащи колеги да ти бъдем по-полезни. При всяка система на всички дължини си има обективи, които си заслужават и които не. Ако дойдеш на срещата в Плевен ще поговорим обстойно по темата.
Използвам Никон Д3200 , а за срещата живот и здраве може и там да обсъдим нещата .

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 01, 2015 9:56 pm

Автомобил: saab
Може ли да ми препоръчате добър фотоапарат за около 1000 лв, защото от много време искам да започна да се занимавам с фотография и сега съм се решил след Нова година почвам.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2015 7:04 am

Аватар

ivelinkolev написа:
Може ли да ми препоръчате добър фотоапарат за около 1000 лв, защото от много време искам да започна да се занимавам с фотография и сега съм се решил след Нова година почвам.

Основно има два вида огледално рефлексорни фотоапарати , т.н. фулфрейм и кроп , разликата е в размера на матрицата първите са с по-големи матрици а вторите в зависимост от марката са 1,5 1,6 по малки , ФФ се ползват от профисионалисти ,по-скъпи са съответно с повече възможности . Ако е за любителски снимки вземи си кропка , ако мислиш да се развиваш обратното . Марката няма значение въпрос на личен избор , характеростиките са им близки да не кажа еднакви , Отиваш в магазина хващаш и пробваш който ти пасне него вземи . Това е лесното после става интересно когато ти се прииска нов обектив :rofl: . Като за начало не очаквай чудеса от мшинката с обектива с който ще го купиш , но като решиш какво искаш да снимаш и си вземеш по-хубав обектив тогава вече ...... няма място за сравнение между ДСЛР и обикновенните сапунерки . За тези пари кропка на Никон или Канон , ти си избери модела .

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2015 9:01 am

Аватар

Използвам Никон и информацията ми е основно за тяхната техника , разгледах набързо офертите в момента и според отделения бюджет това е най-удачното според мен [url]https://www.photopavilion.bg/продукти/Фотоапарати-1/Огледално---рефлексни-фотоапарати-4/филтър/премия-в-брой-кеш-бонус/продукт/Фотоапарат-Nikon-D3300-Black-kit-18-105mm-VR-7489[/url] Това е новия модел бюджетен апарат на фирмата ,достатъчно пиксели , всичко от което имаш нужда катоза начало е налично , препоръчвам тази комбинация заради обектива 18-105 , китов обектив покриващ целия диапазон за любителска фотография . Другия вариянт (по-евтиния )е с 18-55мм обектив но не си струва според мен ще ти липсва приближаването . Следващия модел Д5300 е подобен на този но с повече автофокусни точки и подвижен дисплей (сам си прицени дали си струва 200лв отгоре). Ако се насочиш към тях съвета ми е вземи го с обектив 18-105 . Другия вариянт е само тяло и отделно хубав обектив но крайната цена няма да те устройва .

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 02, 2015 10:09 am

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 2,0t B205E MY01 Deviltune
И аз снимам с Nikon, но като за начинаещ бих ти препоръчал Sony A6000. Няма да съжаляваш, защото е с прекрасен автофокус, добро мерене, лесен за работа и лек и компактен за носене. С много добра матрица - доста голям размер за такъв малък апарат и почти по нищо не отстъпва на ДСЛР апаратите. Много по-добър е от 3300 и е с подобни възможности с 5300. Матрицата му носи на доста големи стойности на ISO-то. На ISO3200 е използваема снимката за печат А4. Ти си решаваш, но след като взех в ръцете си Sony nex5r и след това А6000 бях доста приятно изненадан от възможностите им. Като за начало китовия обектив 16-50 ще ти покрие изискванията за повечето ситуации за снимане. А и да не забравя А6000 има страхотно видео.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 23, 2016 5:57 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9-5 2,0t - Deviltune
Sony A6300
http://www.gizmag.com/sony-a6300-hands- ... c-92283445

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 17, 2016 10:39 pm

Автомобил: saab
Много искам да се занимавам с фотография, може ли да ми препоръчате фотоапарат за тази цел да не е някакъв супер модерен, но да прави сравнително добри снимки?

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Апр 18, 2016 4:25 pm

Аватар

Автомобил: saab 9-3ss-vector 1.9tid 110kW
кажи бюджета че да препоръчваме ? сапунерка, milc, dslr(full frame или crop)...и т.н.
какво ще искаш да снимаш след това - семейство, пейзажи или каквото дойде ....

proud saab owner since 02.2013

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Май 21, 2016 2:39 pm

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Автомобил: ex 9000, 9-5 2.3 aut. Devil Performance
Въпросът е актуален до понеделник на обяд, 23-и. В Технополис е пуснат Панасоник DMC-FZ 72 само за 449лв. Прегледах на други места, цената му е от 639лв. нагоре. Данните са много добри за цената, а моя в момента DMC-FZ 7 направи 10г. и е време за смяна. Сега като качвах снимките от срещата видях, че мойте са не така изразени и контрастни като на останалите качени. :-/ Някой да има поглед върху този модел, че мисля да го взимам?!?

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Май 22, 2016 5:45 am

Аватар

За парите си е хубав , но ...... за сравнение м/у панасоника който е т.н. турбосапунерка и ДСЛР трудно могат да се сравняват макар че и ДСЛР да е ако е с китов обектив качеството е еднакво даже може и по добро да е . Като характеристики е добре светосилата му е добра 2,8-5,6 , ИСО-то му е малко до 6400 но за любителски снимки мисля е ок , има ръчни настройки което ти позволява да се заиграваш по време на снимки като минус може да се посочи размера но е въпрос на вкус , за 500лв няма как да вземеш нещо по добро от класа на огледалнорефлексорните освен ако не е втора ръка . Ако не мислиш за в бъдеще да си развиваш това като хоби и да наливаш пари за обективи панасоника е ок .

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Май 22, 2016 10:04 am

Автомобил: 2007 Saab 9-3 Wagon 1.9 TID
Iztrebitel написа:
Въпросът е актуален до понеделник на обяд, 23-и. В Технополис е пуснат Панасоник DMC-FZ 72 само за 449лв. Прегледах на други места, цената му е от 639лв. нагоре. Данните са много добри за цената, а моя в момента DMC-FZ 7 направи 10г. и е време за смяна. Сега като качвах снимките от срещата видях, че мойте са не така изразени и контрастни като на останалите качени. :-/ Някой да има поглед върху този модел, че мисля да го взимам?!?

Здравей,
Преди 3 години реших, че е време да си сменя стария апарат с нов и след месец колебание и дълги разговори с хора използващи фотоапарат за професионални цели, и избрах NIKON D3200(бюджетен вариант).
Kомплекта вървеше с обектив 18-55VR.
За любителски снимки върши добра работа.
След време си взех и допълнителен обектив Nikon AF-S Micro Nikkor 105mm f/2.8G VR.
В момента NIkon D3300 го има в намаление и смятам, че е по-добрия избор спрямо Panasonik,лично мое мнение.
Ето и линкове към два от добрите магазини за този вид техника:
http://magazin.photosynthesis.bg
https://www.photopavilion.bg
Надявам се, да съм бил полезен.
Поздрави,
Владо

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Май 22, 2016 1:15 pm

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Автомобил: ex 9000, 9-5 2.3 aut. Devil Performance
Аз не искам DSLR апарат, просто търся хубав цифров апарат за непрофесионалисти. :-)

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Хоби

Напиши нова тема Отговори на тема