Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Computer Dreams

Напиши нова тема Отговори на тема

Коя марка лаптоп бихте предпочели?
1. HP 5%  5%  [ 2 ]
2. TOSHIBA 8%  8%  [ 3 ]
3. Compaq 0%  0%  [ 0 ]
4. Dell 30%  30%  [ 11 ]
5. Acer 5%  5%  [ 2 ]
6. Asus 8%  8%  [ 3 ]
7. Lenovo 35%  35%  [ 13 ]
8. Други (Samsung, Fujitsu Siemens, Packard Bell, Gateway и т.н.) 5%  5%  [ 2 ]
9. С най-голяма гаранция и добър сервиз 0%  0%  [ 0 ]
10. Никоя (вече сме с таблети) 3%  3%  [ 1 ]
Общо гласове : 37
Автор Съобщение
 Заглавие: Избор на лаптоп?
МнениеПубликувано на: Чет Яну 19, 2012 5:45 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: hybrid
Здравейте колеги!
Между нас, има доста запознати хора с подобна тематика и опит и се надявам,
темата да е полезна и с практическа насоченост.
Може би доста общо ще поставя въпроса, но на коя марка, с Dual-Core или с Core 2 Duо да се спра?
Избора при мен за момента е голям - над 100 броя, предлагат ми изгодно, на 1-2 г. са, внос от Англия - т.е. за пазара на "белите" страни са били предназначени.
Като започнем от малко познати марки у нас, като Packard Bell и Gateway, и стигнем до HP, TOSHIBA SATELLITE, Compaq, Dell, Asus, Acer, Fujitsu Siemens... (Личния ми глас е за Acer - стария ми е на 8 г. и още си работи, има само 1-2 ивици на дисплея)
С поздрав!

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Избор на лаптоп?
МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 12:43 am

Аватар

Автомобил: ex SAAB 9-3; BMW X3; BMW 320d coupe MY'12
Аз вече две години ползвам TOSHIBA, само че Qosmio серията и съм много доволен. През мен минаха 3 Acer-a с дефектни захранвания, които ги подменяха гаранционно, но въпреки това, аз не бих си избрал нито тази марка, нито MSI.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 12:58 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: MY98 9000 Aero
Ако си падаш по Саабско качество и ретро машини, IBM е марката! :secret:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 2:08 am

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Автомобил: SAAB 9000CD Darko/Deviltune Edition
freaktattoo написа:
Ако си падаш по Саабско качество и ретро машини, IBM е марката! :secret:

+1

Но само T и X сериите на IBM/Lenovo, другото си е най-обикновена ширпотреба.

Тошибите стават без L серията (L от Low cost). Тя се произвежда на ишлеме от разни знайни и незнайни китайски заводи, които използват в нея хартисала им пласмаса от производството на бебешки дрънкалки :-)

Acer (и Packard Bell, който понастоящем е друга марка на същия завод) бяха читави НЯКОГА. За последните 2 години колкото такива съм продал, точно толкова са се върнали повредени през гаранционния си срок още. Та съм зарекъл повече с тях да не се занимавам изобщо.

Compaq отдавна го няма като самостоятелна фирма, просто е една от търговските марки на HP. Последните правят само една читава серия -EliteBook, но тя е над 2000 лв. Всичко под тази цена не става за нищо и неслучайно е само с 1 година гаранция.

От евтините марки стават единствено ASUS, от средния клас все още са хубави DELL Inspiron, които е желателно да се купуват с 3 годишна гаранция.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 10:02 am

Аватар
багериста
багериста

Автомобил: SAAB 9-5 2.0Turbo-Deviltune custom stage
Егати,никой ли не използва Mac??

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 10:11 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: Red Devil RIP! 9000 2.3T auto
Емо е бил доста изчерпателен, като човек занимаващ се именно с търговия и поддръжка на въпросната техника, ама в случая малко е отнесено към темата. Споменатите изделия са 2 ръка и гаранция за тях едва ли ще има ;)
Иво моето мнение е че и с компютрите нещата са като с жените и колите : Имам на разположение 5 лаптопа в момента като изключим физическата интервенция в/у тях (най вече падане от преден капак на автомобил и веднъж в/у захранващата букса но от маса) не се е налагало посещение в сервиз. Марките са както следва HP, HP, Accer, Dell, Sony.
И от всички тези 5 (3 са с двуядрен процесор и 4Гб Рам) Най бърз е 6-я който е вграден в колата ми и е съвсем "куча марка" закупен на платки от щатско и е с най лоши показатели с изключение на хард диска SSD.
Нещо такова е:
Прикачени файлове:
205159_10150217251462189_544522188_8573619_7275520_n.jpg
205159_10150217251462189_544522188_8573619_7275520_n.jpg [ 70.95 KiB | Прегледано 9393 пъти ]

Та в твоя случай по скоро избирай като жена (по цвят и фасон + показатели де) и както се казваше в един филм :нека силата бъде с теб ;)
п.п. Не си длъжен да се съобразяваш с мнението ми

Последна промяна Red_Devil на Пет Яну 20, 2012 10:26 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 10:12 am

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 DevilTuned
Колегата не е питал за Mac иначе и аз щях да препоръчам, но там отива в друг ценови диапазон. Също така забелязвам, че Sony липсват. Аз съм имал ACER и HP като НР като че ли повече ми харесваше. Dell са много стабилни също, но съм останал с впечатление, че хард дисковете им след време почват да сдават багажа. Аз като цяло не съм фен на лаптопите и ако се взима предимно за домашна употреба винаги бих препоръчал десктоп - за същите пари се получава по-добре конфигурация, по-бавно овехтява и ъпгрейда е много по-лесен. Десктоп + таблет за из път за мен е най-добрата комбинация.
Един последен съвет - избягвай магазини като Метро и прочие за техника, защото там много често са боклуци. Техномаркет и Технополис също не са ми любимите магазини. Потърси някоя фирма, която внася или направо човек. Един приятел наскоро така успя да си купи лаптоп без операционна система, което му спести няколко стотин от витринната цена.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 11:38 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Нотбуците са на по 1-2 год.- т.е. 2-ра употреба, Сони нямаше, имат си 6 мес. гаранция.. Най-много бяха HP, Acer и Dell. Mac не, тва си е екзотика за Европа... Абе ясно - квото излезе... А за Lenovo/IBM преди, нямаше да се замисля - точно него бих избрал, ама не видях...

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 2:51 pm

Аватар

Автомобил: Mazda 3 2.0D Sport 2007 +Yamaha FZ1N 2007
Аз съм фен на Acer,цена/качество може би са с най-добрите показатели..не говоря за бюджетни лаптопи..
Анти фен съм на HP,постоянно ми се дават примери за кви боклуци става въпрос..особенно новите и по скъпите..последно взехме 7 лаптопа/средна цена над 1550/ за 3/ТРИ/ месеца два нямаха батерия..един нямаше записвачка...един се изключваше сам..бахти ужаса..и тва от официален магазин СТЕМО..
на картинка да ги видя HP и ше избягам :stupid:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 2:54 pm

Аватар

Автомобил: 1998 9-5 B235R 4spd AUTO - custom stage 5
Ето и моите "5 стотинки" по въпроса:
Избягвай Сони! Преди съм имал Вайо в магнезиев корпус със дебелина на MacBook Air и беше уникална машина,а за здравина - можеш да го ползваш за секач...ама това беше преди много време (в една далечна галактика).
Сега Вайо са претрупани с излишни екстри,които имат един куп допълнителни драйвери и една камара обслужващ софтуер.
Ефекта от това е осезаемо забавяне на машината. Става да си вземеш Сони,ама да му форматираш харда и да сложиш един чист уиндоус без специфични за Сони софтуери и прочее.

Dell от друга страна си бяха и си остават много сериозна марка...но с едно уточнение - има серии,които са правени в ЕС - за тях говорим.
Преди време взехме (и то от Технополис) Dell,произведен в Ирландия. Беше с около 300 кинта по-скъп от китайската сглобка при аналогичен хардуер вътре и мааалко по-интересен дизайн. На всичкото отгоре беше и без ОС. Приятелчето ме пита дали си заслужава разликата,а аз му отговорих "ам аз този бих взел". До ден днешен не е брал ядове. И това при положение,че напоследък се ползва от приятелката му,която е ка да кажа..."уникална блондинка" - от тия,дето ако чуят,че има нов компютърен вирус си покриват компютъра с наелон за да не прихване (тва последното е действителен случай от 89-90 година (не помня точно).

IBM преди бяха нещо уникално като здравина и функционалност - страия им бизнес клас беше просто уникален. За новите не знам...и без това всичко е Lenovo.

За хард дисковете не знам какво да кажа - никоя от гореспоменатите фирми не прави дискове (само IBM правеха преди,но доколкото знам го затвориха завода или го продадоха). Там пък е пълно тото при секъндхенд машина - нещата зависят повече от стария собственик отколкото от марка и модел.

Ако аз трябваше да избирам - бих взел Dell или Toshiba от по-високия им клас...но това е ако избирам по марка,а не по хардуер и състояние на машината.

ПС: и аз не обичам лаптопи - у нас съм си с PC,което от 1995-та е ъпгрейдвано поне 30 пъти и първата щайга нищо не е останало отдавна. За мен е по-важно да имам много бърз хард диск,достатъчно рам,малък,но читав монитор (Eizo задължително) и видео карта,която е в топ-10 по 3D бенчмарк.
Именно заради изброените по-горе неща си карам на PC у нас - и да има изобщо лаптоп,който да ми отговори на критериите ще струва над 4000 лева...а за тез пари - по-добре още 1 SAAB в гаража ;)

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 3:20 pm

Аватар

VoodoRush написа:
Ефекта от това е осезаемо забавяне на машината. Става да си вземеш Сони,ама да му форматираш харда и да сложиш един чист уиндоус без специфични за Сони софтуери и прочее.

Това за мен е задължителна процедура при покупка на лаптоп независимо дали е Sony или не.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 3:37 pm

Аватар

Автомобил: 1998 9-5 B235R 4spd AUTO - custom stage 5
Извън темата:
enuff написа:
Това за мен е задължителна процедура при покупка на лаптоп независимо дали е Sony или не.

За мен не е - зависи от случая. Например лаптопа тук в офиса ми е Fujitsu-Siemens. Беше с предварително инсталиран уиндоус. Като изключим уолпейпъра и някакво приложение за съпорт и драйвери нямаше нищо допълнително и специфично от марката. Този лаптоп го купих просто защото беше с много добра цена и защото никак не ми пукаше за данните на нещо,на което ще се пуска браузър,офис пакет и чат-пат корел и фотошоп. Просто влязох в магазина,казах "онче-бонче,счупено пиронче...ей те тоя искам!". Just like that...все едно си купувам кило ябълки.
Като цяло много посредствена машина,с една много важна особеност - развивам 4 болта и махам един огромен панел,под който са процесора,чипсета,захранването и всичките радиатори заедно с вентилатора...тоест почиствам го за по-малко от 10 минути...айде 15, щото все забравям къде съм дянал силиконовата паста ;)

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 3:50 pm

Аватар

Извън темата:
Да, сигурно си прав. Просто досега повечето лаптопи, които съм виждал идват поне trial версия на някаква анти-вирусна и офис пакет. Да не говорим за автоматичен back-up, програми за купуване на музика, разни плеъри и т.н. Другият фактор за преинсталация за мен е, че често е инсталиран някакъв 64-битов Home Edition на Windows например, а аз винаги си правя собствена версия на Уиндодс с vLite като премахвам компонентите, които не са ми необходими. Та поради тези причини, винаги първо правя преинсталация, но това вече е друга тема.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 4:06 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

enuff написа:
Извън темата:
Да, сигурно си прав. Просто досега повечето лаптопи, които съм виждал идват поне trial версия на някаква анти-вирусна и офис пакет. Да не говорим за автоматичен back-up, програми за купуване на музика, разни плеъри и т.н. Другият фактор за преинсталация за мен е, че често е инсталиран някакъв 64-битов Home Edition на Windows например, а аз винаги си правя собствена версия на Уиндодс с vLite като премахвам компонентите, които не са ми необходими. Та поради тези причини, винаги първо правя преинсталация, но това вече е друга тема.

Отивам да го взимам в понеделник. Апропо... Заслужава ли си 64-битовата версия на Win? Аз съм си още с XP. И мисля да си карам с него...
P.S/ Сетих се, че някои от моделите имаха и "пръстово разпознаване", не, че ми трябва или ако нещо се обърка драйвера- не стават ли не използваеми - но тази екстра, не беше ли за най-високия клас машини?

Последна промяна ivied на Пет Яну 20, 2012 4:10 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 20, 2012 4:07 pm

Аватар

Автомобил: ex SAAB 9-3; BMW X3; BMW 320d coupe MY'12
Заслужава си само ако имаш над 3GB RAM.

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Computer Dreams

Напиши нова тема Отговори на тема