Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Computer Dreams

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Компютърните игри или кой как обича да си губи времето
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 11:05 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-5 2007 2.0t, 9-3 2007 1.8t
Някъде четох из форума, че има хора обичащи да си губят времето и развалят зрението с компютърни игри. И аз като един стар геймър да споделя тук, пък и вие кажете, може да се засечем он-лайн и на друго място освен в Сааб клуб форума ;). Може пък и да зарибим някой ;).

В момента (всъщност от около 3 години) играя почти само на Dota. За тези които са я чували едва ли е нужно да обяснявам, но за останалите - става дума за специфична карта в играта Warcraft III Frozen Throne, в която играят от 1 до 10 човека заедно разделени на два отбора. Естествено целта е да се напляска противниковия отбор. Всяка игра продължава от 20 минути до час (рядко повече от час) като отделните игри нямат общо помежду си. Играта е изключително популярна в Battle.Net (он-лайн платформата на Blizzard за игри), където над половината създадени игри за Warcraft III са именно за тази карта. Освен това има и външни клиенти като GGC където да може да се играе он-лайн с хора от цял свят. В турнирите за игри все по-често се включват и състезания по Dota.

Плюсове на играта:
1. Изключително интересна и разнообразна, никои две игри не си приличат по развой на събитията.
2. Играеш с хора от цял свят, можеш да срещнеш много колоритни образи (особено интересно ми е да играя с македонци, как псуват не е истина, разкъртвам се от смях).
3. Всяка игра е сама за себе си, т.е. ако ти се играе - играеш, ако не - не, няма последователност на събитията между игрите, няма нужда всеки ден да играеш и т.н. Това е голям плюс като се вземе предвид недостатък 1 по-долу.
4. Играта има огромен брой поддръжници и постоянно се развива (нови карти с нови герои и нови начини за игра, стратегии и прочее).
5. Не е нужен прекалено бърз компютър за да се играе.
6. Можеш да играеш без пари (включително може да се намери самата игра без пари (по български), както и включването в он-лайн платформите където се играе е безплатно.

Недостатъци на играта:
1. Изключително пристрастяваща (то с повечето хубави игри е така ;)). В общи линии е от типа игри където можеш да седнеш в 8 вечерта да "направиш една игра" и към 6 сутринта като ти блесне слънцето в очите изведнъж се усещаш че си на десетата игра ;).
2. За предпочитане е да имате добра интернет връзка ако искате да играете нормално.

Това ми е фаворита за последните 3 години, а преди това съм минал през какво ли не - Warcraft II, Starcraft, Space, ... В общи линии съм си заклет геймър от близо 20 години, още от ерата на Правец 82, то и от игрите ми тръгна интереса към компютрите, та това си ми е и професията до днес...

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 11:17 am

Аватар
Отстранен
Отстранен

Автомобил: SAAB 9000 AERO
Здравейте, аз съм синът на стария вожд (в момента пиша от неговата регистрация че не ми се прави и моя :D ) та както и да е на 13 години съм(аз също съм луд фен на сааб ! ! ! ).До преди време (около 1 месец :D :D ) играех Lineage 2 Gracia играя е от 8-9 годишен до сега :shock: тя е като повечето MMORPG игри биеш животни , вдигаш левъли , минаваш куестове за твоята класа за да си вземеш професията, биеш пак животни и ти дават пари , биеш за оръжия и още куп глупости , за новаците е най-добре като започнат играта да си потърсят клан за да го наставляват къде да бие и другите неща.

Играта се сваля от тук (ще ме извините ако това се приема за реклама) :
http://www.zamunda.net/details.php?id=137567&hit=1
Ето от тук и пиратските сървъри (официалният се купува срещу 10-15 евро на месец ) http://l2.hopzone.net/lineage2/list.html търсете сървъри със рейт от 5 до 10 ! ! !

Е това е от мен :shock:

П.П ааа забравих да спомена че графиката просто кърти отвсякаде и за да ви тръгне играта на вашата кошница и трябват поне 1 гб рам а ако искате да е играете на мах и трябват 2 гб рам и над 512 видео карта ! ! !

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 2:33 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9000 CDE 1996 Custom Stage by Red_Devil
Аз не съм фен на компютърните игри като цяло, но играя с удоволствие на ИЛ2 Щурмовик. Усешането, ако човек притежава джойстк с Force FeedBack, е невероятно.Бивш пилот на П47 е казал, че с е е почувствал в машина на времето, когато е играл тази игра.За любителите на Combat Flight Simulators това е една сбъдната мечта. Инетесно е, че тази игра може да се играе със сравнително слаби машини.Пентиум 3(препоръчително Пентиум 4) 515МБ Рам(препоръчително 1ГБ), 128МБ Видео Рам.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 2:46 pm

Аватар
turbo cornpressor
turbo cornpressor

Автомобил: 9000 CDE Nordic, 9-5 Vector Combi
Моите предпочитания за игри са доста разнообразни.
Играя от време на време на World Of Warcraft (имам 70 lvl rogue, 70 lvl mage, 70 lvl warlock). Засега съм в сървърите на blgrad и evo-то, но може и да се прехвърля на официалния...

От racer-ите засега първото място твърдо държи GRID. Усещането е невероятно, а освен това не само се състезаваш, а и планираш как точно да пазиш съотборника си, и да му осигуриш 2-рото място.
NFS сериите вече не са ми толкова интересни, но така или иначе съм си ги напазарувал като оригинални издания.

От куестовете най-доброто, което съм играл е Syberia (двете части). Играта е преведена на български, но ако човек няма проблеми с езика, най-добре е все пак да си я играе на английски (българския превод всъщност се състои само в субтитрите и менюто).

За съжаление напоследък нямам кой-знае колко време за игри :cry:

Изображение
Where the 900 fits in!

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 2:53 pm

Аватар
Отстранен
Отстранен

apetrov написа:
Аз не съм фен на компютърните игри като цяло, но играя с удоволствие на ИЛ2 Щурмовик. Усешането, ако човек притежава джойстк с Force FeedBack, е невероятно.Бивш пилот на П47 е казал, че с е е почувствал в машина на времето, когато е играл тази игра.За любителите на Combat Flight Simulators това е една сбъдната мечта. Инетесно е, че тази игра може да се играе със сравнително слаби машини.Пентиум 3(препоръчително Пентиум 4) 515МБ Рам(препоръчително 1ГБ), 128МБ Видео Рам.

515МБ рам?А аз си мислех че са само 32,64,128,256,512,1024,2048 и т.н :D
Да тази игра найстина е много добра играл сам е с джоистик но писва за 1 седмица ся си мятам Euro truck (новата версия на hard truck 2008 бахти кефа!) с волана е няма такаф кеф :gamer:

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 3:54 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-5 2007 2.0t, 9-3 2007 1.8t
От racer-ите най-доброто което аз съм играл е Колин МакРей (2 и 3). Много реалистично рали поведение на колата, може човек да се научи как се прави дрифт като играе на тази игра, после с малко практика може и наяве да се научи :).

Последна промяна kauton на Сря Окт 29, 2008 5:51 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 4:00 pm

Аватар
Отстранен
Отстранен

kauton написа:
От racer-ите най-доброто което аз съм играл е Колим МакРей (2 и 3). Много реалистично рали поведение на колата, може човек да се научи как се прави дрифт като играе на тази игра, после с малко практика може и наяве да се научи :).

Найстина макрей кърти отсякаде но моят лап топ с 4 гб рам и 256 видео доста се тормози и просто се отказах да я играя макар че покривах изискванията но просто харда ми загряваше доста бързо а пък видео картата ми няма охлаждане и става едно мазало .... процесорите също много неиздържаха ....

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 5:14 pm

Аватар

Автомобил: Опела на тъста
Преди повече от 2 години започнах да играя Wolrd of Warcraft с приятели на EU server Hakkar (това е един от официалните сървъри на Blizzard).

Бях повече от година член на една международна гилдия (повечето включително и game master-a бяха финландци). По късно станах офицер и клас лидер на класа mage в гилдията.

Беше забавно, убихме доста босове в различни инстанции. Започнахме да играем и на експанжъна. Италианците обаче на сървъра ни станаха твърде много и гилдията мигрира на друг сървър. Аз останах на стария с приятелите ми.

Героите ми бяха (mage, warrior, paladin, druid всички 70 левел епични). Голямо блъскане падаше. Докато не реших да поспра да играя. Продадох акаунта си на приятел.

Играл съм на доста игри и всички са зарибяващи, но WoW не е просто игра, а свят (както твърдят създателите) и не случайно е N 1 при всички онлайн игри.

Не че ви казвам да играете, но има най-много потребители. Та паузата трая само 2 масеца. От снощи пак започнах да играя понеже един приятел от Финландия също реши да се върне. Този път сме на Vek'nilash (сървъра където мигрира старата ни гилдия). Играя рого, но ще се опитам да не се пускам в райдовете на гилдията понеже отива адски много време...

Та това е общо взето за WoW. Трябва да не се играе много hardcore. Аз съм навъртял вече над 200 дена (почти 5000 часа). :oops:

Най-силната гилдия е Нихилум (nihilum.mousesports.com). С game master швед на 25 годишна възраст. Останалите са от различни страни в Европа. Като цяло скандинавците са много силни и разумни играчи. Играта ми помогна да ги опозная по-добре и ги уважавам изключително много. Но си бях фен на Сааб много преди това.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 7:39 pm

Аватар

Автомобил: фтумобил
Аз пък от край време цикля Heroes тройката. Като стратегия ми е една от любимите.
Никой от вас не споменава Counter Strike, не че я играя в момента, но бяха времена когато стояхаме по компютърните клубове разделени на отбори и се пуцахме като ненормални по цели нощи.
Естествено съм минал през сагата NFS, но първата ми любима игра (от детските ми години) с автомобили беше Lotus. Велика игра за времето си!

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 7:46 pm

Аватар
turbo cornpressor
turbo cornpressor

Оооо ... Lotus-а позволяваше на един компютър да играят двама души.
Досега си спомням - имах една приятелка - Ели, с нея по цели вечери висяхме на Lotus :-)

Изображение
Where the 900 fits in!

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 8:08 pm

Аватар

Автомобил: фтумобил
Цитат:
Оооо ... Lotus-а позволяваше на един компютър да играят двама души.
Досега си спомням - имах една приятелка - Ели, с нея по цели вечери висяхме на Lotus

Мда, игричката е от началото на 90-те, като от един компютър играете двамата едновременно на разделен екран с възможност да участваш в някакъв race срещу още 18 автомобила (бота). Естествено стартирате от 19 и 20 позиция.
Ех спомени..... :whistle:

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 29, 2008 8:22 pm

Аватар
turbo cornpressor
turbo cornpressor

Имаше няколко писти - всъщност цялата игра беше поредица от състецания, като се набраше определен брой точки.

Другата игра за двама от онова време беше Dyna Blast, а култовата от времената на Sinclair-компютрите беше Bomb Jack !!!

Изображение
Where the 900 fits in!

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 10:50 am

Аватар

Автомобил: Опела на тъста
Да Лотуса и Counter Strike са супер игри. Беше мега гот да се съберем с приятели и да си направим мрежа на ЦС в някое клубче.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 11:45 am

Аватар

Lamy написа:
Да Лотуса и Counter Strike са супер игри. Беше мега гот да се съберем с приятели и да си направим мрежа на ЦС в някое клубче.

И сверката - висша форма на доверие.. На смяна на карта 11 фрага съм правил сам /"в ляво е! зад колоната! зад тебе! идва! идва!"/ с пистолероса. Ама само като 2-2, че Глока са го направили толкоз "реален", че чак на воден пистолет мяза.. :D

Култова игрица е Постал 2 - светна ме Ариенрод за нея. Играя Моto GP, WTCC & Formula 1 Grand Prix 2007.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Окт 30, 2008 7:05 pm

Аватар
my smile is a rifle

Автомобил: 900NG 2.0t Deviltune custom stage/Svinson
Ахамм, култов е Постала, но не е мое откритие, виновникът си знае :lol: .
Иначе не съм най-големия фен на пуцалките, ако и American McGee's Alice да има убийствен дизайн.
Куестове и адвенчъри ми дайте на мен - Анди е прав за SYBERIA и двете части са извънредно удовлетворителни, GOTHIC (особено двойката), а от по-старите, но златни страшно много обичам GRIM FANDANGO и STAR CONTROL 2. Помни ли още някой тази култова игрица? :clap2:
Иначе и аз съм потрошила не едно денонощие в цъкане на Хироуз... :oops:
Сега от време на време, като ми изпуши съвсем в офиса, изцъквам някакъв пъзел, но не си е работа... нищо не може да се сравни с добрия стар SOCOBAN...

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Computer Dreams

Напиши нова тема Отговори на тема