Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: СААБ и нормите за екологичност
МнениеПубликувано на: Пон Юни 26, 2017 10:08 pm

Аватар

Автомобил: фтумобил
bobimihi написа:
Тук за коя газ говориш, LPG или CNG?
А сигурно колегата ти е с това:
https://www.nissan.no/biler/nye-biler/leaf.html
Вярно е, че има много облекчения за притежателите на такива автомобили.

За ЕлПиДжи говоря, другата не знам как и къде се пълни.... иначе по бензиностанциите има бутилки за битова газ. :mrgreen:
А Нисана е точно този, дори цветът му е същия.

Yassen-TE написа:
.. но е ужасно скъпа и трудна за подръжка!

Скъпа... може би ако се монтира допълнително... при покупката на нов автомобил с дизелов двигател, точно заради екологичните норми системата е стандарт, тоест е включена в цената и не доплащаш нищо за да я имаш. След това колата ти е гаранционна, поддръжката и е нулева в този период....

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 26, 2017 10:15 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9-5 2,0t - Deviltune
Башмайсторче написа:
За ЕлПиДжи говоря, другата не знам как и къде се пълни.... иначе по бензиностанциите има бутилки за битова газ. :mrgreen:
А Нисана е точно този, дори цветът му е същия.

Така, като обикаляш обърни внимание за CNG, това е втечнена природна газ, продава се на килограм, в България е известна като метан по бензиностанциите, нямам представа при франсетата как е написано на колонките, логично да е GNC или méthane. По-вероятно първото.

Нисанчето е супер за градско и цвят супер! Браво!

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2017 11:40 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: Red Devil RIP! 9000 2.3T auto
Ще си замълча. Просто на "сектантите" да им напомня, че не е добре да се правят на по-големи ктолици от папата. Нека видят, колко големи града предлагат забраната на нафтовите печки. Дали е случайно избрано горивото!?

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2017 12:37 pm

Аватар

Аз винаги съм се старал да бъда обективен, колкото и да ми е субективен миро... нали ...гледа. :goodheart: Не знам за кои "сектанти" говориш. Въпросните градове доколкото си спомням забраняват коли с конкретен евростандарт.. демек под евро 3, или евро 2 не можеш да влезеш. Но да, само за дизели. 2.2 тид мисля е евро3 (за 125 кс.), а 1.9 тид, в зависимост от годината е евро 3 или евро 4.
В Австрия, не помня кой ски курорт-градче беше, се забранява вся и всьо: нема бензин, дизел, само ако си с ел. важиш.
Нека се разбираме коректно, аз виждам "+" и в двата варианта, просто малко преувеличавате че дизела едва ли не изхвърля Пеевски, а бензина Далай Лама с букетче в ръка... така чисто метафорично казано. :mrgreen:
И отново на метафорична вълна....не се ли самоубиваха хората по един по-специален начин, за който обаче ти е необходим бензинов автомобил.... затваряха вратите на гаражите и кепенците и оставяха автомобила да работи вътре... ма може и по филмите да е било само.

Ако говорим за "-" моето виждане е че и двата варианта са замърсители, особено по-старите дизели, за това няма спор. Друг проблем е че в редица европейски държави, акциза... данъците върху дизеловото гориво са по-ниски и за това и дизеловите автомобили са повече на брой. По-новите дизелови двигатели имат редуцирани норми на азотните оксиди, заради системите които споменах по-горе.
И пак... няма бензин или дизел в Норвегия... държавата се подготвя да мине на ток изцяло след 2025.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2017 7:23 pm

Аватар
багериста
багериста

Автомобил: SAAB 9-5 2.0Turbo-Deviltune custom stage
Yassen-TE написа:
.. но е ужасно скъпа и трудна за подръжка!

Цитат:
Скъпа... може би ако се монтира допълнително... при покупката на нов автомобил с дизелов двигател, точно заради екологичните норми системата е стандарт, тоест е включена в цената и не доплащаш нищо за да я имаш. След това колата ти е гаранционна, поддръжката и е нулева в този период....

Скъпа става после, когато те предаде! И е в пъти по-скъпа от DPF :wink:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 27, 2017 9:54 pm

Аватар

Адаш спри се, че стреляш в тъмното вече. Казваш че е скъпо за автомобили които ще излязат от гаранция 2021-2023 г. Можеш ли да ивадиш ценова листа за обслужването на тези системи (за които не знаеше че ги има в колите допреди няколко поста) 2024г. :mrgreen: Аз ти давам примери за автомобили 2015-2016 та произведени. Ето една снимка на Е класата, която в автопарка ни, при Мерцедес системата се казва "Blue Efeiciency". Общо взето такива емблемки обозначават при различните коли, по това ще ги познаеш.

Изображение

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема