Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Екскурзия в Италия
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2014 2:41 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: SAAB 900NG; Opel Zafira 1,9cdti
Имам идея пролета да се дигнем с приятели до Италия с кола. За сега идеята е да посетим северната част /макар, че на мен ми се ходи в южната...но пътя до там е много, а времето с което разполагаме - не достатъчно за целта/. За сега сигурните дестинации са Рим и Венеция/естествено :D /. Би ми било много полезно, ако ходилите из Северна Италия споделят интересни места, градове, забележителности и т.н. които са им направили впечетление и мислят че си заслужава да се видят! Така ще се определи и маршрута. Друго което ме вълнува е препоръки за места за преспиване. Насочили сме се към не скъпи хотелчета и bed and breakfast и с радост бих приел конкретни предложения за места от които сте останали доволни :D ! Мислим да е май месец...има ли някакво значение кога....празници, интересни мероприатия и т.н. Най-общо казано, каквото се сетите да споделите, всичко ще ни е от полза! Благодаря!

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Екскурзия в Италия
МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2014 2:51 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-5 AERO'03 10x to the Devil
Привет!
Два града в северната част, които според мен си струват, са Падуа и Верона. В първият е един от най-големите големина площади в Европа - 90 000 кв. м. и като цяло е доста приятно.
За Верона мисля, че няма нужда са казвам какво има. :-) Откритата опера си струва да се види, макар че в жегите е малко мъчително.
Равена по-скоро можете да пропуснете...

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2014 3:13 pm

Аватар

Автомобил: ex SAAB 9-3; BMW X3; BMW 320d coupe MY'12
Напълно съгласен съм със Слави. Падуа и Верона си заслужават, а не отнемат много време за разглеждане. Генуа също е много приятно малко градче, но малко се отклонявате от пътя за Рим. Милано също си е класика да се посети, но не хранете кой-знае какви очаквания за там.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2014 6:00 pm

Аватар

Автомобил: Mazda 3 2.0D Sport 2007 +Yamaha FZ1N 2007
Здравей,
Ако наистина искаш да видиш същността на северна Италия, задължително Торино+Милано...
Торино е любимия ми Италиански град,има много за разглеждане(зависи какво те влече) един ден няма да е достатъчен обаче..
Музея за Египетско Изкуство е уникален няма аналог в Европа!Идустриалния музей на Фиат има невероятни автомобили, и тн.
Милано има друга атмосфера,но пак много неща за разглеждане, като за мен като фен на Милан най-якото място е Сан Сиро :magic

ПП И аз замислям същата дестинация, северна Италия през лятото с двете ми любови съпругата и мотора...

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 15, 2014 10:04 pm

Аватар

Автомобил: фтумобил
Аз бях в Пескара, това е много приятен град на източното крайбрежие горе-долу на средата баш между севера и юга. След това бях и в Рим за два дни.
Внимавайте със скороста, то това си го знаеш предполагам, но аз все пак да кажа, във Хърватска ни следяха с ...на външен вид съвсем цивилен пясъчен на цвят Мерцедес Е клас последно поколение, може би Е350 или нещо такова, с двата ауспуха отзад... след като кара ту зад нас, ту пред нас около 5-10 км с 180-200 км/ч, в крайна сметка в един момент ни изпревари и на задния затъмнен джам изгря вълшебен надпис "Ша ви скъсаме ушите най-резонно" или "Police, please follow me", на фона на два символа баш като лайковете във фейса, само че полегнали - демек отбий в десно куре. Последвахме колата извън магистралта и платихме 100 евра за цялото светлинно шоу и нова тол-такса. След това станхаме послушни.
За нощуки аз бих търсил хостел, в нета има бая търсачки, а в Загреб, Рим, Милано... където и да е в големите градове мисля не би било проблем. В Рим хотелите са на доста високи цени. Като съвет за Рим мога да дам една идея за храната. Ако искате да пробвате нещо традицино и наистина добре приготвено спагети-тортелини-равиоли-пици, пък защо не хубаво вино, и то не скъпо... то избягвайте центъра, районите около Ватикана, Колизеума, фонтана на кво беше там... абе централните части. Там храната си е за туристи. Класическата манджа си е в крайните квартали, в непретенциознaта cucina italiana.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 18, 2014 10:10 pm

Аватар

Автомобил: 1998 saab 9-3 SE 2.0IT 154hp 4 door hatch
В Италия е супер.Сигурно ще ви хареса,бил съм 2 пъти точно в северната и част.Подгответе се добре ,преди да тръгнете - резервирайте си хотел,направете си маршрут с места за посещения.В Торино наистина има много музеи по мои наблюдения.В Милано не е лошо също.На западния бряг е красиво ,бил съм в едно малко градче там,но ви е далеч.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 19, 2014 5:49 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: hybrid
Флоренция и Верона
за Рим ви трябва поне седмица -
а за баш севера -Доломитите,
ама за толкова време - къде по-напред
иначе и Тоскана провинцията през май
юга - Сицилия, но без Неапол
за хотелчета - booking.com
има и хостели - http://www.hostels.com/

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 19, 2014 9:20 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: SAAB 900NG; Opel Zafira 1,9cdti
Благодаря на всички включили се и на тези който тепърва ще го направят! За сега това е неокончателния маршрут базиран на препоръките ви: КАРТА Ако имате някакви препоръке за тези градове....хотели, ресторанти, забележителности....

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 19, 2014 8:32 pm

Аватар

Автомобил: 1998 saab 9-3 SE 2.0IT 154hp 4 door hatch
Харесва ми маршрута ви,браво.Проучете забележителностите ,преди да тръгнете.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 18, 2017 4:39 pm

Автомобил: saab 9-3
Не се занимавай с кола. Доста път си е .. миналото лято го направих аз това и хванахме много лошо време по пътя и не можахме да разгледаме абсолютно нищо. За това тази година направо си направих една резервация за Гърция от тук ...................... и не се занимавах с коли и т.н. Всичко уредено и нямаш никакви притеснения.

Последна промяна HURRICANE на Сря Окт 18, 2017 4:52 pm, променена общо 1 път
Премахнат линк!

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 09, 2025 9:59 am

Автомобил: saab
здрасвейте, осъществихте ли пътуването? бихте ли разказали повече подробности за пътя?

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема