Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Търсим си нови колеги :)
МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2016 12:39 pm

Автомобил: 9-3 TID 99', 9-5 TID 03'
Да такива теми са полезни за който и да е форум предполагам . Виждайки рекламните банери през няколко поста ( подобно на тези които ги имаше едно време по времето на комунизма пътувайки примерно за морето ) смятам , че е добра идея (спазвайки изначалното добро намерение) да се търси и обективност ( условия на труд , реална информация за фирмена култура и прочие). Линкът долу със сигурност не е 100% обективен - но поне предлага няколко гледни точки:

https://bgrabotodatel.com/company/4141

Извън темата:
В повечето фирми където съм работил си спомням , че дават бонус за "привлечени/препоръчани хора" - искрено се надявам , че идеята на тази обява е помощ към колегите (визирам анонса за контакт на лично в началото на темата) , а не колектване на бонус. Предварително се извинявам към автора за "опорочаването" на рекламата му - просто не успях да преодолея моята мнителност. Въздържал съм се от споделяне на лично мнение към конкретната фирма ( или събрано от мои близки ) с оглед да не манипулирам излишно темата.

Весело посрещане на Новата Година :) !

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Търсим си нови колеги :)
МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2016 1:14 pm

Аватар

Автомобил: Saab 9-3SS 2.0t '03
:doh:

Ех, хвана ме, комунист-експлоататор съм. Нормално е да ги виждаш през няколко поста, предвид, че в темата пиша основно аз, а и се старая когато получа новите позиции да ги качвам тук (и даже в още един форум, все пак ние сме на всеки километър).

За БГ работодател - всеки има глава на раменете си и може да прецени кое е достоверен източник и кое не е. Аз лично наричам този сайт "Таблото на мрънкачите". Не само относно това, което се пише за настоящата ми компания, а по принцип. Там обикновено е арена на тежки онлайн сблъсъци основно между (често) неграмотни неможачи и HR-натегачи, като двете групи се стараят да пишат глупости в двете крайности - от "най-гадното място за работа във Вселената" до "няма по-добра компания на този континент (минимум)". Да обобщя - ако някой се влияе от БГ Работодател когато кандидатства някъде за работа, то е много вероятно да се информира за случващото се по света от сайтове като брадва.бг и подобните (за източниците на достоверна информация говоря) :)

Както съм написал и в началото условията на труд няма как да бъдат описани в един пост или от един човек, тъй като те са тотално различни в различните отдели, съответно един човек няма как да ги знае. Освен ако не е от Човешки ресурси, а аз не съм в този отдел.

Иначе да, и в нашата фирма дават бонуси за препоръчани хора. Изплащат се след като и само ако препоръчания човек мине изпитателния си срок успешно. Тоест да, ако препоръчам някой и той/тя си намери постоянна работа при нас аз ще получа някаква сума. Трябва да си призная, че ми убягва защо това е лошо и как този така (вече не толкова) таен факт променя изначалното намерение, а именно колегите по автомобилна марка да имат още един канал, по който да могат да си намерят работа, с добавената екстра да могат да разпитат някой, който работи в компанията ("реална информация за фирмена култура").

Аз карам седмата си година там, ако беше такъв пъкъл сигурно щях да избягам по-рано, все пак бонусите от препоръчани бъдещи мъченици не са толкова много. За справка от препоръчани от форум Сааб съм получил 0 лв.

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема