Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Пловдив - Будапеща - Виена и обратно.
МнениеПубликувано на: Сря Дек 26, 2012 1:17 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: SAAB 9-5 NG 2.0t, 220HP
Успех и приятно изкарване! Само още едно нещо, което ще ти е много важно- внимавай много, когато пазаруваш или сменяш пари в Унгария. Имат традицията да лъжат в сметките без да им мигне окото! Непременно да опиташ унгарски салам и да си вземеш унгарски червен пипер за спомен.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 27, 2012 10:16 pm

Аватар

Автомобил: ex SAAB 9-3; BMW X3; BMW 320d coupe MY'12
И аз забелязах, че правят с курса каквото си поискат. Опитахме салама, а те на всяка манджа имам чувството, че слагат много червен пипер. Като цяло ми хареса кухнята им, а и Будапеща като цяло. Вече сме във Виена и първите ми впечатления не са много добри, затова няма да бързам с генералните заключения :D

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2012 11:52 am

Аватар

Автомобил: Тодорка замина, сега е Василка
Здрасти Стоки! Отиди във Виена в кръчмата Салм Брой(Salm Bräu)!

http://www.salmbraeu.com/

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2012 6:30 pm

Автомобил: saab95 2.3 Hirsch Perfomence
аз снощи се върнах от Базел през Унгария където газта струва 1.14 евро за литър но си направих кефа в Гемания на аутобаните с 180до210км/час при 0.82 евро за газ

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2012 7:15 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: Red Devil RIP! 9000 2.3T auto
Извън темата:
Жоре, това в Унгария ли е? Мен са ме плашили с цена на газ там, и за това платих с карта, после като си видях разпечатката се оказа че на банков курс цената е под тази в Бг даже.

Съвета ми за преминаващи и пребиваващи в маджарско и не разполагащи с форинти, да ползват карти ако разполагат с такива.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2012 7:41 pm

Аватар

Red_Devil написа:
Извън темата:
Жоре, това в Унгария ли е? Мен са ме плашили с цена на газ там, и за това платих с карта, после като си видях разпечатката се оказа че на банков курс цената е под тази в Бг даже.

Съвета ми за преминаващи и пребиваващи в маджарско и не разполагащи с форинти, да ползват карти ако разполагат с такива.

+1 Абсолютно само с карти щото маджарите яко чобанят с Трънски курсове на чейнча! Да ги ...........

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2012 6:43 am

Автомобил: saab95 2.3 Hirsch Perfomence
много интересно вече 3год. редовно пътувам по тази дестинация и Санкт Гален Саабите са повече отколкото Голфовете на глава от населението.Минавайки от там мойта 95 все подскача и скача на разни 5 серии...нали там са я направили бегачка я

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 04, 2013 12:30 am

Аватар

Пътуването мина супер гладко, благодарение на вашата помощ (и малко от BMW форума), за което много ви благодаря. Въпросната кръчма във Виена не я посетихме, защото имаше страшно голяма опашка пред входа (ако не бъркам двете кръчми), а хапнахме в ресторант Виена, който също се намира на центъра и останахме доволни. В Унгария наистина разплащане с карта е по-удачно, но не навсякъде цакат с курса. По пътя ми направи впечатление, че почти никой не спазваше ограничението на скоростта (само за пред камерите, които навсякъде са си обозначени), като във Виена останах направо втрещен от движението. Много готини градове са и двата, но на мен лично Будапеща повече ми допадна. Хотелите, в които се настанихме бяха Carlton Hotel (Будапеща) и Alexander Wien (Виена), като и двата ги препоръчвам горещо, защото са с много добра локация, на супер цени са и стаите и персонала са на ниво!

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 04, 2013 4:17 pm

Аватар

Другия път ти пожелавам да намериш Салм Брой. Кръчмата с опашката в центъра е била ето тази http://www.figlmueller.at/de/. Нормално е да е имало опашка за там щото тази я има във всички туристически справочници, така че там ходи куцо и сакато(пък и е в центъра).
Моята препоръка беше за тази братле http://www.salmbraeu.com/. Намира се до оградата на двореца Белведере,който е мааалко по встрани от центъра на Виена и освен че приготвят перфектни истински Виенски шницели имат също и уникални печени джолани! Също така бирата си е тяхно производство щото са кръчма на бироварна, Салм Брой е марката на бирата и име на кръчмата.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 04, 2013 11:35 pm

Аватар

Много тъпо, че не сме я нацелили! Половин ден се мотахме в Белведере и околностите... Виенския шницел и джолана, дето ядохме в ресторант Виена не струваха!

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2013 3:51 pm

Аватар

Ето какво сте изпуснали!!! Ама да сте живи и здрави следващия път мисля няма да пропуснете!!! :alkohol

Прикачени файлове:
IMAG0010.jpg
IMAG0010.jpg [ 129.6 KiB | Прегледано 6756 пъти ]
016.JPG
016.JPG [ 292.57 KiB | Прегледано 6758 пъти ]
.JPG
.JPG [ 231.27 KiB | Прегледано 6760 пъти ]

МнениеПубликувано на: Пет Апр 26, 2013 12:34 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-5 AERO'03 10x to the Devil
Ще ползвам темата да питам който скоро е ходил по маршрута къде има газостанции:
- на наша територия преди Калотина (за да заредя възможно най-близо до границата);
- в Сърбия, близо до границата с Унгария;
- в Германия, близо до границата с Австрия (мисля да вляза през Залцбург).
Този маршрут Залцбург - Виена изобщо не ми е ясен, така че давайте съвети, ако трябва нещо да избягвам. Или е по-добре да се кача от Мюнхен до Пасау и от там за Виена?
Къде трябва да си купя винетка на влизане от Унгария в Словакия и след това в Чехия?
Не помня комбинираната винетка за Унгария и Австрия дали беше за 7 или за 10 дни, защото май ще минавам през Унгария в рамките на 8 дни...
И всякакви други наблюдения ще са ми полезни. Благодаря на отзовалите се! Живот и здраве ще има и снимки след празниците.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 26, 2013 6:29 pm

Аватар
Nautilus Pompilius
Nautilus Pompilius

Между Нови сад и границата има Еко, там имаше газ. Надали точно тази бензиностанция можеш да я пропуснеш - тя е едва ли не единствената там.
Btw, за инфо за газ може да ползваш това:
http://www.mylpg.eu/stations/
Информацията им е доста точна

Винетката за Унгария мисля, че важи 10 дни. Може да провериш тук:
http://www.vinetki.eu

Залцбург-Виена не е от най-натоварените пътища, но пътя не беше в най-доброто състояние (за Западна Европа де:)). Не помня да сме имали проблеми по този път или да ни се е налагало да избягваме нещо. През Пасау ми се вижда малко по-дълго, едва ли ще спечелите нещо като време

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 26, 2013 8:15 pm

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 Aero MY2008
@Slavi, аз март месец пътувах през Мюнхен за Залцбург, Будапеща, Белград до София, така че ако имаш конкретни въпроси казвай :goodheart: Докарвах си новия СААБ, съответно беше на бензин (3 лева килото, егати :? )

В Унгария и Сърбия навсякъде има газ на прилични цени, няма никакви проблеми. Добре е обозначено къде има (LPG), преди да заредиш питай, дали може с карта и плащай само така, както казват колегите. Все пак в Унгария не винаги са на магистралата, за разлика от Сърбия. Имам файл с GPS координати, ако ползваш навигация (LMX файл)

"Путарината" в Сърбия излиза най-скъпо, плаща се в евро (в динари е същата цена, по-добре кеш), около 12-15 евро в едната посока. В Австрия и Унгария плащаш за десет дни винетка около 7-10 евро (трудно помня цифри). Сипвай яко газ в Сърбия и Унгария, в Австрия и Германия трябва да се отбиваш 1-5 км от магистралата, пък и е малко по-скъпо. Избягвай Словакия, там се плаща винетка за никакво разстояние.

Иначе пътя за Залцбург го минах през нощта, беше си супер. Ако имаш въпроси пиши, а ако минеш утре през НИМ питай, аз съм с червено Аеро. Поздрави :alkohol

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Май 08, 2013 8:41 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-5 AERO'03 10x to the Devil
Чак сега мога да благодаря на колегите, които дадоха ценна информация и да допълня със собствени впечатление от моя маршрут - София - Братислава - Прага - Пилзен - Мюнхен - Виена и назад.
Първата приятна изненада беше, че винетки за Словакия и Чехия могат да се купят още при влизане от Сърбия в Унгария. Общо 51 евро за 10 дневни винетки за Унгария, Австрия, Словакия и Чехия. Не приемат плащане с карти обаче.
Втората беше, че в Братислава е доста евтино - и като спане, и като заведения. За сметка на забележителностите, но замъка и UFO (чинията на моста на Дунав) си заслужават.
След напускане на Братислава почва и мъката с търсенето на газостанции - в Чехия са си направо рядкост, има един удобен Шел при Бърно на магистралата. Самата магистрала след Братислава, та чак до Прага е отвратителна - не защото има дупки, а защото има ужасни напречни неравности и якото подскачане е незибежно. Оправданието на чехите е, че е още от комунистическо време и чак сега се канели да я преасфалтират, което щяло да отнеме години. Ако можете, карайте в лявата лента, макар че местните си падат малко състезатели. Нямало камери, а само цивилни полицейски коли.
В Германия вече се намират достатъчно газостанции, цената беше малко под 90 евро цента.
Приятно ме изненадаха в Австрия - изобщо не очаквах да намеря газ, но на 100-тина км от Виена (идвайки от Залцбург) има Eni и там успях да заредя. На някои газостанции в Германия и Австрия са подходили много интелигентно - четните колонки са с нашия стандарт за зареждане, нечетните - с техния, така че на практика няма нужда от преходник, ако спрете на правилната.
Благодарности на Тролчо за препоръката на кръчма във Виена. Изкарахме късмет с намирането на места и я оценихме.
Драмата с феновете на LPG е в Унгария - всъщност можете да заредите непосредствено около границите, при преминаването из страната не намерих друго място, където да предлагат газ. Освен това е и доста скъпа - нещо от рода на евро или малко повече за литър.
Да не пропусна да "похваля" и сръбските митничари на границата с Унгария, които и този път ни скъсаха нервичките, щото сме били карали с нефабрично монтиран ксенон. Според въпросния тарикат глобата била 200 евро, но нещо нямаше желание да ми я напише. Ясно защо. Така че късмет и по-скоро пробвайте да минете с изключени светлини, не че и това не подлежи на глоба, но предполагам е по-малка. :-)
И ако ще минавате 4000 км, ви препоръчвам да е в 9000 - не само не се уморявате, а напротив. :-) Освен това има доволно много място за доста бира и всякакви други неща, включително картина за хола. :-)
И да живее темпомата!

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема