Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Честита ни нова камера на Околовръстното
МнениеПубликувано на: Пет Авг 19, 2011 2:40 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-5 AERO'03 10x to the Devil
Преди малко я видях, но някой вече и е боядисал оченцето.
Намира се точно до Shell след моста на Бояна в посока Драгалевци и те гледа отзад. Тъй като вече мога да мина от там и със 130 след като се кача от България, си е съвсем опасна. Пък и по подразбиране всички гонки по тая отсечка преди и след OMV-то вече стават нежелателни.
Беше въпрос на време и всички знаехме, че ще сложат. Предполагам, че все още е само кутия, но все пак внимавайте!

Последна промяна slavi на Съб Авг 20, 2011 10:07 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Честита ни нова камера на Околовръстното
МнениеПубликувано на: Пет Авг 19, 2011 4:07 pm

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 Aero
Винаги съм се чудил - защо като човечество сме толкова тъпи :)
Доста евтино би било да се направи една писта до софия , примерно около летището - където шума няма да пречи на никого.
И там да си караме на спокойствие - хем ще караме с колкото си искаме, хем няма разни тъпи бавни идиотчета да ни се пречкат :mrgreen:

Извън темата:
А иначе цялата схема с ограничаване на скороста е много лесна за налагане и използване - ограничители на мощността има в много коли.
Монтират се динамични такива във всички коли - влизаш в града и с радио излъчвателче на входа върху знака се сигнализира на самата кола.
После ако искаш скачай върху педала, ако искаш псувай - колкото й е казано на електрониката толкова. (на цариградско друг излъчвател слага 80-90 примерно и пак 50 на излизане от него).
Е това логично ще направи и ограничаване на скороста върху магистралите. Е верно ако действахме разумно и в този случай ограничението щеше да бъде 150 примерно.

А паркирането в София също се оправя лесно - 1лв/ден за паркирана кола къде да е , 2лв/час център, 3лв/час идеален център.
30лв на месец не са огромно число а и сумите които казвам тук са примерни.
Веднага де що има дедо/баба/простак/непукист със стар таралясник(ползван веднаж на седмица) или дори не в движение (има мноооого такива) изчезват към село - защото едно е да я хвърлиш пред блока и да я ползваш за склад, друго е да плащаш за това.
И 1 лв за влизане в софия в определени часове (7-9 примерно) излизане (17:30-19:00 примерно).
Всички тези суми веднага отиват за поправяне на пътища, велоалей и пешеходни алей.
Поне такава е схемата в Стокхолм - с планувани и направени парко места, с тротоари където трябва етц.
А момчета там стара кола не съм виждал, кола паркирана на тротоар видях веднаж (за 7 месеца) а града колко е чист ...

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 19, 2011 7:25 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-5 2007 2.0t, 9-3 2007 1.8t
тъпи бавни идиотчета? това сериозно ли?

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 19, 2011 9:03 pm

Аватар

Автомобил: Saab 900NG 2.0T Deviltune custom stage
Извън темата:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2011 6:32 am

Аватар

Никога ли не си карал с 50 след някой като пътя има ограничение поне 80, да е права колона от коли насреща без да можеш да изпреварваш а точно пред теб този е дядо/баба/непукист/жена етц който си карат с максималното от което не им се завива свят и на всички сигнали да засилят или да се отдръпнат реагират ... никак :)
Е тогава ми хрумват подобни определения ,а и не само :twisted: :twisted: :twisted:

Последна промяна OLI на Нед Авг 21, 2011 8:45 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2011 12:22 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: MY98 9000 Aero
Вярно има неадекватно бавни шофьори понякога, ама няма начин. Аз пък забелязвам, че откакто карам туниран Сааб има все по малко откачалки дето карат опасно бързо :lol: , А това за електронното ограничаване на скоростта и да го измислят, ще работи за кратко, все ще му се намери лек :wink:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 12:42 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: Red Devil RIP! 9000 2.3T auto
Ако аз съм КАТ-аджия освен джигитите 50/50 ще спирам точно такива заспали с въпрос" Има ли причина да карате с такава скорост, ако няма слез пий една вода пуши една цигара и не изнервяй останалите като правиш задръстване"
Наистина тези идиоти са почти равни или даже малко повече от "джигитите" на ограничение 70 кара с 47 ЩОТ видял полицейската кола- ай сиктир :oops:
Наскоро без малко да изблъскам един супер катаджия закрепил на 122 на магистралата в лява лента. Нямам навик да свиркам или присветвам с фарове, но определено се доближавам и на 1 м отзад ако някой е заспал, след такова каране около 2 мин го изпреварих отдясно.
Ненадейно се оказваме на на бензиностанция отстрани на пътя, аз тръгвайки той пристигащ,
"АЗ КАРАМ СЪС 130, ТИ ЩО МЕ ИЗПРЕВАРВАШ?"
Направо да му извъртиш една щанга във врата. :evil:
Как някой да обясни на тъпия малоуминк първо: че неговата скорост, може и да не е вярна и второ: дори и по негово време в правилника пише "Използвай най-дясната свободна лента"
А защо ли не знам, но и двамата ми инструктори са ми обяснили, че дори и да карам над ограничението и видя някой по-бърз от мен, да се отместя при възможност и да направя път, човека може да има основателна причина да бърза, а за контрола има органи.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 7:24 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: MY98 9000 Aero
Този тип шофьори вече ги приемам за даденост и част от пейзажа, включително 2 коли, каращи успоредно в 2 ленти с еднаква скорост. Това което ме вади от кожата е някой да ме засече и принуди да намаля/спра за да не го ударя, щото няма грам мисъл че ляв завой от дясна лента на 3-лентов път с трафик НЕ СЕ ПРАВИ (кръговото на сточна гара е класически магнит за подобни събития, изключвам камиони и трудноманеврени машини, които имат право след като изчакат и дадат предимство да завият от друга лента на места където не могат да маневрират), както и че огледалата са за да се гледа в тях ПРЕДИ да се престроим. За такъв тип "свободни електрони" смятам да закупя стотина китайски компаси-ключодържатели и да им ги подарявам с тайната надежда да проумеят случилото се и да разберат посланието преди някой заспал тип да не успее да реагира на изненадващите им маневри....Все си мисля, че за подобни изяви трябва да гледат камерите господата от КАТ и да пишат актове за реални предпоставки за произшествия, а не за 20 км превишена скорост на магистралата да ти слагат извънземни глоби спрямо заплатите, но явно това си е един доходен и приоритетен за държавата бизнес :?

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2011 8:49 pm

Аватар
Just Married
Just Married

Автомобил: 9-5 LeGo Deviltune, Mini Cooper S
Камерите под надлеза на Ихтиман ги няма. Вече има само една кутийна встрани от пътя посока Пловдив, така че там също би керфул!

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2011 11:23 am

Аватар

А за престрояването - имам познат който на витарата си е сложил ролбар отпред и спокойно си взема завойте като го засекат грубо тип "щот мноу бързам ве копеле".
После спира , взема бухалката и слиза от колата да се разберат като хора.
По думите му "вече на 4ма съм си взел предимството" :evil:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2011 11:59 am

Аватар

Автомобил: Saab 900NG 2.0T Deviltune custom stage
Брей, много бабаити по тез наще пътища... "Евала".... :( :bang:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2011 4:16 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9000 CDE 1996 Custom Stage by Red_Devil
OLI написа:
Камерите под надлеза на Ихтиман ги няма. Вече има само една кутийна встрани от пътя посока Пловдив, така че там също би керфул!

OLI, не разбрах, махнали са камерата по посока Пловдив под надлеза за Ихтиман или са я преместили някъде другаде?Там имаше само една камера.Според Дидо, тя снимаше колите по посока София, нищо, че се намира от страната на посока Пловдив.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2011 7:28 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 900SE 2.0t + Mazda 6 2.0i
narlah написа:
А за престрояването - имам познат който на витарата си е сложил ролбар отпред и спокойно си взема завойте като го засекат грубо тип "щот мноу бързам ве копеле".

И заради такива хора като твоя познат,мой приятел едвам оцеля след 3 удара и 48 шева на главата с метална палка.Понеже някакъв много готин "Пич" го засякъл и моят приятел му присветнал и му се разсвирил.Бабаита спрял пред него извадил палка и почнал да го удря.
Не мисля,че трябва да си слагаме брони и да си носим бухалки,палки,стикове и какво ли още не.Все пак сме хора и всички имаме семейства.Нека първо мислим какво правим!

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2011 8:07 pm

Аватар
Just Married
Just Married

Автомобил: 9-5 LeGo Deviltune, Mini Cooper S
apetrov написа:
OLI написа:

OLI, не разбрах, махнали са камерата по посока Пловдив под надлеза за Ихтиман или са я преместили някъде другаде?Там имаше само една камера.Според Дидо, тя снимаше колите по посока София, нищо, че се намира от страната на посока Пловдив.

Преди имаше по 4 броя камери в посока, закачени над мантинелата по средата. Сега има само една в кутия сложена от страната на посока Пловдив, снимаща посока София. Предполагам, че хваща предния номер на отиващите към Пловдив (макар че камерата е много близо до една от колоните на моста) и задния номер на отиващите към София.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 24, 2011 1:28 am

Аватар
багериста
багериста

Автомобил: SAAB 9-5 2.0Turbo-Deviltune custom stage
radimay написа:
narlah написа:

И заради такива хора като твоя познат,мой приятел едвам оцеля след 3 удара и 48 шева на главата с метална палка.Понеже някакъв много готин "Пич" го засякъл и моят приятел му присветнал и му се разсвирил.Бабаита спрял пред него извадил палка и почнал да го удря.
Не мисля,че трябва да си слагаме брони и да си носим бухалки,палки,стикове и какво ли още не.Все пак сме хора и всички имаме семейства.Нека първо мислим какво правим!

Мдааааа :thinking: ...То ако така се процедираше,дали на мен с багера ще успеят да ми отнемат предимството...??Дали се досещате на колко малоумници съм спасил живота в буквалния смисъл на думата....А "пичове" като този с витарата са "страхотен" пример за подражание :thunbsdown ..Но както се казваше в един филм-"Винаги има и по-голяма риба"!
И да-фен съм на камерите-по цял свят ги има.Ама да вземат онея,дето гледат записите да пипат еднакво,и те като в останалия сват!Инак файда-йок!
А за нелогично бавно движещите се,поне в USA наистина ако те видят ще те спрат,и ще те попитат какво налага това,и дали има някакъв проблем.А и не само там между впрочем...

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема