Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Антирадар
МнениеПубликувано на: Пет Ное 06, 2009 5:39 am

Аватар

Автомобил: Sold '05 Saab 9-5 Aero; '09 BMW 335i JB4
Някой случайно да притежава антирадар на кобра модел Cobra XRS 9955. гледам го в амазон.ком http://www.amazon.com/Cobra-Detector-1- ... 824&sr=8-3 че е на доста добра цена(100 лв по-ниско от бг) Дали някой знае дали са едни и същи с тези от бг имам предвид един и същ модел са и не би трябвало да има разлика в честотите. Доколкото знам в бг позлват Х, К, Ка общо взето. Ако някой има опит с подобни е добре да сподели :)

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Антирадар
МнениеПубликувано на: Пет Ное 06, 2009 6:33 pm

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Автомобил: SAAB 9000CD Darko/Deviltune Edition
Cobra правят едни и съши модели и за Европа и за САЩ. Като потребителя има възможност от менюто на радар-детектора да изключи тези бандове, които не му трябват. Примерно, ако е в САЩ да си изключи X обхвата, който е пълен със смущения и отдавна не се ползва там за детектване на скорост. Аз на моята кобра (по-стар модел е) си оставих всички обхвати включени, щото и до ден днешен не ми е много ясно какви честоти използват зелените човечета и камерите.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 06, 2009 11:14 pm

Аватар

Ясно мерси много за инфото......дълго отлагах взимането на радар, но ми писна вече да ме спират за глупости и си зимам радар...ако някой също иска да казва...цените са доста по евтини от бг!

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 06, 2009 11:58 pm

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

9-5 turbo написа:
дълго отлагах взимането на радар, но ми писна вече да ме спират за глупости и си зимам радар...ако някой също иска да казва...цените са доста по евтини от бг!

Мани, мани, от време на време карам една 19 годишна Вектра (за да не правя SAAB-а на товарна кола) и се принудих и в нея да сложа радар детектор по същите причини. А той струва повече от нея самата, срам :evil:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 07, 2009 12:34 am

Аватар

Хаха :rofl: :rofl: :rofl: А знаеш ли дали има още смисъл от тях. Един чичко сега го питах и каза ,че не ползвал , защото полицаите използвали пистолет, който като го насочат и го пускат в момента, в който примерно караш барзичко ии радара го отчита чак като го пуснат и файда никва. За тва питам да знам дали има смисъл от взимането на радар. Те не знам доколко имат такъв пистолет....май повечето са си с нормалните, който ги слагат отгоре на трабантите им или вътре. тооо и точно с такъв ме хванаха да карам с 160.....добре че съм малко актъор и ме пуснаха. :hahaha :laughing

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 07, 2009 12:56 am

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Срещу мигновените радари (тези, дето се задействат с дистанционно или изглеждат като пистолет) файда от радар-детекторите няма. "Стрелват" те в последния момент и е късно да реагираш. Но можеш да ги "чуеш" ако са стрелнали някой преди теб и да имаш едно наум. Хубавото, е че масово полицаите си ползват все още старите радари, дето са постоянно включени и тях ги засичаш от дистанция 1-2 километра, ако си на прав участък.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 07, 2009 1:02 am

Аватар

Лоши новини носиш така. :proud: освен другия ни вариант е да караме още по-бързо да не могат да ни видат номерата :rofl: :rofl: Все си мисля,че трябва да направят такър радар, който да засича и тези пистолети. все пак на всяко действие има и противодействие ! :laughing

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 07, 2009 1:46 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: MY98 9000 Aero
Четох преди време в един бг сайт за радардетектори, че има и такива, който при "стрелване" някак разбиват сигнала и на полицайте радара им отчита по-ниска скорост.Незнам доколко е вярно и законно.За обикновените, които не смущават полицеиския радар, а само те предупреждават, знам че имаш законното право да ги притежаваш и ползваш.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 07, 2009 2:55 pm

Аватар

Антирадар - забранен. Радар-детектор - разрешен. Ако те хванат в Гръчко с радар, от който и да е вид /ако ще е в багажника да е и да не е включен изобщо/, забранен е изцяло и се влиза в затвора ефективно, а глобата май започваше от 1200 евро. Челен опит споделен от приятел, женен за пол'вин гъркиня.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 07, 2009 4:46 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: Saab 9-5 Aero 2007, R.I.P. 9-5 2.2 TiD
Adasha написа:
Антирадар - забранен. Радар-детектор - разрешен. Ако те хванат в Гръчко с радар, от който и да е вид /ако ще е в багажника да е и да не е включен изобщо/, забранен е изцяло и се влиза в затвора ефективно, а глобата май започваше от 1200 евро. Челен опит споделен от приятел, женен за пол'вин гъркиня.

Затова моят е монтиран под кората на тавана до плафона. Боби ги умее тия работи :D И мога да си го включвам и изключвам с копчето за блокиране на задните прозорци. Но за тая цел трябва да си купи човек говорящ радар-детектор. Говори с един секси женски глас ..... :P

Ще ми фанат гърците ..... дедовия ....

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 07, 2009 6:49 pm

Аватар

е има ли файда кат използват новите пистолети радари ?

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 07, 2009 10:17 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 900NG 3D MY97 2.0i coupe
На каква дистанция ще ги хвана радарите?

С изключение на радарите, включвани в момента на появяването ви (instant-on radar), имате достатъчно голяма дистанция за да можете спокойно да намалите скоростта. Не съобщаваме публично разстоянието на откриване на радари най-вече поради това, че има различни типове радари (мощни, с ниска мощност, импулсни и др.) Когато Вие преминете покрай радар с ниска мощност, тогава дистанцията на откриване ще бъде по-малка. Когато това се случи може да останете с впечатлението, че детектора е дефектен, докато в действителност поведението му е нормално за конкретният тип радар. Препоръчваме ви за справка да използвате публикуваните на http://www.speedzones.com , http://www.radartest.com или http://www.radarbusters.com тестове на лазерно-радарни детектори.

Как работи полицейският радар?

Полицейският радар работи като излъчва радио вълни с определена честота, които се отразяват от обект (вашият автомобил) и се приемат обратно от приемният компонент на радара. Когато радарните вълни се отразят от подвижен обект се появяват измерими промени в честотата на вълната(ефект на Доплер). Радарът използва тези промени за да изчисли скоростта на целта.
Използват се два основни типа радари – стационарни и подвижни. Стационарните се използват, обикновено, от паркирал патрул отстрани на пътя. Подвижните дават възможност на патрула да засече скоростта на автомобил на пътя в движение.

Как работи радарният детектор?

Детекторът е радиоприемник, настроен на специфични радиочестоти, използвани от полицейските радари. Той е особено чувствителен и често успява да засече полицейският радар на повече от два километра разстояние, което е много над обсега, в който радара може да определи скоростта на автомобила.

В процеса на конструиране на радар-детекторът има два особено важни критерия: чувствителност и избирателност. Чувствителността се отнася към далечината на откриване на заплахата а избирателността е важна за това детекторът да отсее радиовълните, излъчвани от полицейските радари и радиовълните от т. н. радиочестотно замърсяване.

Бележка! Много системи за автоматизирано отваряне/затваряне на гаражни врати и рулетки, сигнално-охранителни системи и др. работят в X честотен диапазон, който се използва и от полицейските радари. В този случай радар-детекторът не винаги може да направи разлика и да отчете дали се затваря врата, например, или полицай ви измерва скоростта.

Кои честоти се използват?

С изключение на някой много ранни устройства, X диапазона (10.525 GHz) е единственият, използван от полицейските радари до средата на 1970-те години. През 1976г. са разработени радари използващи и K диапазона (24.150 GHz), което довежда до разработването на първите радарни детектори, работещи и в двата диапазона (X/K). Разпространението на радари, използващи Ka вълни започва през 1987г. заедно с появяването на фото радара (34.3 GHz) и след това от радарите Stalker (34.2 - 35.2 GHz) през 1991г. и BEE 36A (33.4-34.4 GHz) през 1992г. Ku е Европейски честотен диапазон с централна честота 13.45 GHz, в който работят полицейски фото радари за работа на малки разстояния и с понижена мощност. Някой фото Ku-band радари са произвеждани от Френският производител Sagem през 1970-те и ранните 1980 години, като няколко все още се използват в провинциалната част на Франция. Друг модел, използващ тази честота е и фото радарът на Seventies-vintage TraffiPax Microspeed 09 Type 5.Този Ku-band фото радар не е произвеждан повече от 20 години и малко такива са останали на служба.
Бележка! В България Съветът по националният радиочестотен спектър към Министерския съвет, регламентиращ използването на националния радиочестотен спектър, не е отредил за ползване от МВР този честотен диапазон и, съответно, не съществуват радари, работещи в този честотен диапазон.

Защо радар-детекторите се описват като двубандови, трибандови широкобандови и суперширокобандови?

Първите детектори са приемали радиовълни само в X диапазонът. С въвеждането на K диапазона се появява нуждата от детектори, можещи да приемат и двата диапазона (X и K двубандови). Появата на фото радара, работещ в Ka диапазона (34.3 GHz) довежда до появата на „трибандовите” модели детектори, способни да приемат X, K, плюс малка част от Ka диапазонът. Четвъртата категория детектори, наричани „широкобандови”(wideband), и работещи в X, K и "wideband" Ka (34.2 - 35.2 GHz) диапазони, се появяват на пазара като резултат от появата на радарите Stalker. И накрая, в отговор на новото поколение радари BEE 36A, се появиха детектори, наричани „суперширокобандови”( superwideband) , който засичат всички полицейски радари работещи в диапазоните X, K или "superwideband" Ka (33.2- 36.0 GHz).

Какво е "импулсен (pulse)", "моментален (instant on)" или "POP" радар?

Когато се оказа, че радар-детекторите са способни лесно да засичат полицейските радари от голямо разстояние, производителите на радари отговориха с производството на „моментални радари”, наричани неофициално „импулсни”. В този режим излъчвателя на радарът е позициониран и в режим на изчакване, без все още да излъчва. Полицаят изчаква докато целта се приближи и стартира излъчването на радарният излъчвател като радарът измерва скоростта на целта в рамките на секунда-две. В тази ситуация често предупреждението от радарният детектор се оказва или закъсняло или навременно но без да имате възможност за толкова кратко време да промените скоростта на движение.

Импулсните радари придобиват изцяло ново значение през 2003г. В разпространение са нови радари, точно като импулсните от преди, но с едно много важно допълнение - POP™ режим! Тези нови радари са нормални K и Ka диапазонови но въоръжени с този режим се оказват недостижими за радар детекторите, произвеждани през последните 30години. Когато се активира POP™ режимът радара излъчва кратък и силен енергиен импулс, траещ по-малко от 1/15 от секундата като няколко такива импулса са достатъчни за измерването на скоростта на автомобила. Детектори без специално разработено POP™ приемане не могат да реагират на такова кратко излъчване. Моделите: 1758, 1773, 1776, 1778, 1783, 1788 1793SE, XTR SERIES (без XTR-105, 140, 260) и всички детектори от PRO серията на Whistler са способни да уловят радар работещ в POP™ режим!

Информация взета от WHISTLER

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 14, 2009 8:39 am

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Автомобил: ex 9000, 9-5 2.3 aut. Devil Performance
На моята Кобра досега само Х-а ми реагира на полицайте и един единствен път ги хванах на Ка, не знам какво му бяха направили тогава или е бил друг модел.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 14, 2009 10:39 am

Аватар

Аз за пореден път ще кажа, че просто гледам да си спазвам ограниченията и не ми трябват такива устройства.
Имах един детектор, но го подарих на Анди, щот само се подмяташе из жабката. По София горе долу се знае къде бдят неуморните органи, горе долу и по провинцията е същото. България не е голяма.
Другото което не е маловажно е и фактът, че пътната мрежа стана бая населена и честно казано напоследък не забелязвам някакви кой знае какви възможности да се лети по шосетата.

"Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна" © Dr. Feelgood

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2009 6:41 pm

Аватар
Отстранен
Отстранен

Автомобил: saab 9-5 Т и Опел астра дизел с Т
Взимай си радара от щатите аз карам със такъв купен от там и е ефективен проверено модела които имам е е със близък номер.

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема