Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Петиция против регистрацията на коли с десен волан
МнениеПубликувано на: Пет Фев 05, 2010 7:23 pm

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 2.0 MY00 , 9-5 HOT Aero ATS MY05
Много весела тема сте си спретнали момчета :rofl: .

Аз съм карал цял живот десен волан но от три години живота ме отведи в ЮК и следователно си взех кола с ляв волан СААБ :twisted: .
В началото дори и тук си бях доста опасен да не говорим за баща ми който е също професионален шофьор който свикна още по-трудно с движението.
Извода е, че има етап на свикване след това става обратното.По празниците ми се наложи да карам отново кола с десен волан и честно казано ми беше доста трудно да приема, че скоростния ми лост е от дясно :laughing

Твърдо заявявам, че десен волан не е по-опасен от ляв волан.Има куп джаджи с които видимостта ти става дори по-голяма от тази с десен волан поради факта, че просто на нормалните не им се слагат никакви допълнителни огледални системи :twisted:
1.Градско шофииране - не ти се налага да влизаш в насрещното да изприварваш никога (забранено е)
2.Магистрално шофиране - отново не ти се налага да се изнасяш или навлизаш в насрещно движение а огледалата са си достатъчни за колите идващи от зад.
3.Извънградско -за да не се изнасяш в насрещното ако нямаш допълнителни огледала да видиш какво се случва на пред просто не се нахакваш на два метра от предната кола а си спазваш (законната дистанция) и се обзалагам,че всичко се вижда :wink:

Някой беше писал и за фаровете, че не го кефят - продават се специални лепнки пречупващи светлината за европейски пътища струват 10 лева

ПС: Лично аз ще си карам десен волан докато не спечеля от тотото или някой не ми подари с ляв.

.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 12:51 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9-5 2.0 LPT, 1998
stingar написа:
... не се нахакваш на два метра от предната кола а си спазваш (законната дистанция) и се обзалагам,че всичко се вижда :wink:

Ето, за това става дума. Много хора не искат да разберат, че десният волан им изглежда опасен поради българския начин на каране. Да оставим настрана това - направо ме шокира в Англия факта, че на обикновен път (двупосочен) там не е прието да се изпреварва. В смисъл, че е нещо като неписано правило на добрия тон. Може да ти излезе трактор, който кара с 40 или някой дядо, който не бърза за гробищата с некролог в джоба като нас - зад него си се подрежда колона, която кара спокойно, без да свири нервно, без 10-тия в колоната да присвятка с фаровете и да тръгва да изпреварва всички и т. н. - известни са ви българските мурафети в такава ситуация. На първото удобно място, пречещият отбива да пропусне колоната и готово. Бях също удивен как е възможно в многомилионния Лондон, чиито улици съвсем не са толкова широки, може да се кара толкова спокойно и без напрежение - сигурно и там има хора, които бързат, закъсняват и т. н., но това не си личи. Ще каже човек, че при нас се решават световните проблеми и всяка секунда на светофара е свързана с живота на милиони, че управляваме световната икономика и всеки втори шофьор е захапал GSM и трескаво купува и продава акции за милиариди ...

Та не са слепци тези с десните волани, Благо, а тези, които не влагат достатъчно мозъчни усилия като карат - ето това е истинската опасност по пътищата.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 4:39 pm

Аватар
Just Married
Just Married

Автомобил: 9-5 LeGo Deviltune, Mini Cooper S
Призовавам да запазите добрия тон!

Аз също съм на мнение, че колите с десен волан са опасни за БГ! Може шофьорът на въпросната кола да е свикнал и да си знае мястото в лентата, но тези около него да не са... Карам и виждам, че на шофьорското място в колата срещу мен няма никого?!? Тук бързо се реагира... Друг вариант: шматката, седяща на шофьорското място, блее назад и говори по телефона, а колата се движи срещу мен! Паниката води до резки движения с волана, а от там може другите около мен да направят беля.
Гледах по телевизията един пич си сложил камера на лявото огледало и монитор на таблото. Камерата има опция и zoom in и zoom out. Той не е опасен за движението, защото вижда какво става срещу него, а другите, които нямат такава камера какво правят? Инасят се, за да надзърнат... Не казвам, че никой не може да кара кола с десен волан, но тези, които умеят и не застрашават околните са 1 на 100.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 7:19 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: три самолета с три турбини,но единия няма
:angel: Внимателния,подготвен и коректен шофъор,компенсира недостатъка на дясната дирекция :wink:
А ако забранят регистрацията на такива коли бъдете сигур ни че ще ги управляват с британска регистрация,а неможе да им забранят да минават през България. :P

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 9:48 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9000 2.3t Anni F(reak)P(erformance)T(une)
Аз нямам нищо против колите с десен волан. Който си може си може, който не и с централен да кара все фира ще даде някога.

Leave the General behind 'cause
It's your time to shine
And ooh we're gonna make it

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Re:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 12:03 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: hybrid
Andreas написа:
valchog написа:
Те хубво са внимателни, ама като не виждат нищо кво правим.
Нали се сещате как се предприема изпреварване с такава кола?
Изтегляте се "внимателно" в лявата лента и ако насрещния не ви отнесе изпреварвате.
Смешна работа. Тея коли са опасни не са за нашите пътища.
Един смешник по същата логика мина "внимателно" на един СТОП като ми отне предимството и го отнесох.

Напълно подкрепям мнението на valchog, demayo, чичко и др.
Колите с десен волан СА по-опасни и трябва да се забрани регистрацията на такива у нас. Не мога да разбера, какво значи "по-внимателен шофьор" след като нямаш видимост. Аман от такова "по-внимателно" и "по-безопасно" шофиране. Много ми е интересно как става изпреварването с такъв автомобил по нашите родни "широки" пътища. Защо хората, на които не са им стигнали 2-3 хил. лева, за да си вземат нормален автомобил, се опитват да убеждават другите колко е безопасно да караш кола с десен волан в БГ. Защо ли тогава, например, има фирми които правят услугата "обръщане на волан" след като е толкова гот да караш с десен волан? То ние, с тая култура на каране, и с тия хубави пътища с ляв не можем да караме, камо ли с десен...
А относно подръжката, ще кажа че всичко е на късмет. Нека някой да докаже къде колите са по-читави де. То ще излезе че май в БГ най-много си ги гледаме колите, повече от жените и децата. Кой чужденец ще лежи с часове под колата събота и неделя пред блока. Като се счупи или остарее - продава, някой българин ще я купи.
Айде безаварийно на всички.

ок да разгледаме въпроса и от чисто икономическа гледна точка. Въобще не става въпрос да караш мечтаната кола и не са ти "стигнали 2-3 хил. лева, за да си вземат нормален автомобил". Разликата е до 10 000 Евро - за някой марки и модели. Примери много, бях посочил по-горе... Няма и акциз вече... :whistle:

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема