Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Петиция против регистрацията на коли с десен волан
МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 4:01 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9000 cse 1993
Аз съм ЗА! Автомобилите с десен волан са опасни. Трябва да задължат всички собственици на такива автомобили да си обърнат воланите и фаровете, в противен случай да не регистрират колите. След като в България е прието дясно движение с ляв волан, такова трябва да бъде. Това че на някой му излиза много по-евтино(защото тези автомобили на практика нямат вторичен пазар) да си вкара английски дарак, нека си остане за негова сметка. Също така не съм съгласен, че тези с коли с десен волан са по-внимателни шофьори. Нали знаете как се прави ляв завой на булевард, като се изнесе половината кола там където не трябва да е! На мен вече ми писна от такива "много внимателни шофьори". Що се отнася до техническото състояние на возилата, може да се поспори до колко английските са по-добре дори от италианските(все пак не всичко което се внася от гнилия остров е СААБ). :crazy:

Ride up from hell into the sky
We'll fight until we die!

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 4:20 pm

Аватар

Принципно всички които карат с десен волан много добре знаят, че това не е правилно, просто защото движението у нас е предвидено за коли с волан отляво, айде да не се правиме сега на пръднали, нали така?

Смятам че е редно да се забрани вноса, но нека хората, които така или иначе вече са се внесли да си ги карат до де могат. Те тия коли рано или късно ще се амортизират и няма да ги има повече.

Sergeh също е прав.
То всичко ни е мара втасала, та десните волани взеха да ни пречат.

Наскоро след нова година показваха някакво ПТП с едни мангали с червена Ц класа мерцедес с десен волан и английски номера.
Там волана май беше последна грижа, щото всичките бяха пияни на щайга, нямаха книжки, а тоя дето го интервюираха едно дето не можеше да говори от къркандел, а па после се оказа, че не можел и да пише, щото бил лекичко неграмотен......
В тоя ред на мисли аз смятам, че е редно да се пусне петиция и за това, да не се разрешава издаването на шофьорска книжка на хора, дето не са си завършили средното образование.

Да, дискриминация е, но един такъв тъпак утре няма да може да прочете какво пише на пътния знак, да не говорим че правилник да чете също едва ли ще умее....

.....и който е направил тежко ПТП, дори и без пострадали хора в нетрезво състояние- бан на книжката пожизнено.
Абе мога да изброявам много работи, които трябва да се въведат в нашата дивландия, абсурдистан или както там я наричат татковина, но първо ще стане много дълго, второ едва ли на всички ще им се хареса.

"Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна" © Dr. Feelgood

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 10:10 pm

Аватар
багериста
багериста

Автомобил: SAAB 9-5 2.0Turbo-Deviltune custom stage
Чичко написа:
Абе мога да изброявам много работи, които трябва да се въведат в нашата дивландия, абсурдистан или както там я наричат татковина, но първо ще стане много дълго, второ едва ли на всички ще им се хареса.

Евала,Чиче!!! :mrgreen:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 11:27 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: hybrid
Чичко написа:
Принципно всички които карат с десен волан много добре знаят, че това не е правилно, просто защото движението у нас е предвидено за коли с волан отляво, айде да не се правиме сега на пръднали, нали така?

Смятам че е редно да се забрани вноса, но нека хората, които така или иначе вече са се внесли да си ги карат до де могат. Те тия коли рано или късно ще се амортизират и няма да ги има повече.

Sergeh също е прав.

Наскоро след нова година показваха някакво ПТП с едни мангали с червена Ц класа мерцедес с десен волан и английски номера.
Там волана май беше последна грижа, щото всичките бяха пияни на щайга, нямаха книжки, а тоя дето го интервюираха едно дето не можеше да говори от къркандел, а па после се оказа, че не можел и да пише, щото бил лекичко неграмотен......
В тоя ред на мисли аз смятам, че е редно да се пусне петиция и за това, да не се разрешава издаването на шофьорска книжка на хора, дето не са си завършили средното образование.

Да, дискриминация е, но един такъв тъпак утре няма да може да прочете какво пише на пътния знак, да не говорим че правилник да чете също едва ли ще умее....

.....и който е направил тежко ПТП, дори и без пострадали хора в нетрезво състояние- бан на книжката пожизнено.

Съгласен съм! Но само с мнението на Чичко. Не с темата включваща думата "забрана". В заглавието е включена думата "Петиция": Петиция (на латински: petitio) е индивидуална или колективна молба, подавана към органите на държавната власт, в писмен вид.
А "Молбата" е действие с което по културен начин искаме нещо от някой друг.(предмет,действие и др.) Най-често се изразява с думите 'моля','ако обичаш','може ли'.Има устна и писмена молба. Писмената молба е изразена върху хартия.Може да е напечатана или ръчно написана.В нея се изисква иск към някого. Устната молба е изразена с глас и отново искаме нещо от някой. Първо помоли,после вземи,казват много хора на децата и внуците си. И т.н. В нашата държава... ("Държава (разговорно, но ограничено по обхват, страна) е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и притежаваща вътрешен и външен суверенитет. Тя е основен институт на политическата система на обществото. Чрез система от държавни органи държавата осъществява управлението на обществото и обществените отношения. "... та така, всеки сам да си направи изводите, :Chair ,ако не си ги е направил де... :laughing :hahaha
Оспамих темата, но... И така:
По принцип и в Германия не са забранени колите с десен волан. И аз карам и джип с десен волан. Там видимоста е по-добра, по-висока е позицията на шофьора. В леките автомобили видимоста е по-малка. По-внимателен си - не, по-невнимателен. Има разлика обаче в преценката, в характера, в нивото - и културно, ако щете на разните водачи... Като оня виц:
"Двама цигани ходили на курс по английски. След време случайно се срещат и единия пита:
- Сокерес ту ю?
Другия отговаря:
- Шукар съм, тенкю. "
А колкото до колегата Demayo дето плюе "английските дараци". Виж кво човече, има страхотни автомобили на доста по-ниска цена от тези в Германия, например, (за Италия, кухнята, дизайнерите и т.н. няма да споря ;) така, че... Съотношението цена-състояние-качество на сервизната поддръжка е най-доброто в Европа. Такива "Aero"-та видях, и 93, и 95, от 2003-04 насам, че... И за такива цени, че... не ми се говори. Мога и примери да ти дам, със снимки и екстри. Но за кола се въздържах... Че с 2.8 Aero, или дори и кабрио, няма как да се въздържам много с тези 250 к.с. нагоре... :construction
Примери за 2-3 г. "дараци":
http://pictures.autotrader.co.uk/imgser ... 1053400586
2007 07 Reg Saab 9-3 2800 cc 2.8 AERO ANNIVERSARY
* 57,000 miles
* Automatic
* GREY
* Petrol
* Saloon
* 2800 cc
Price:
£9,995

http://pictures.autotrader.co.uk/imgser ... 1066582834
2007 07 Reg SAAB 9-3 2.8T V6 Aero Automatic
Features:
* 13,770 miles
* Automatic
* Grey
* Petrol
* Saloon
* 2790 cc
Price:
£12,795

http://pictures.autotrader.co.uk/imgser ... 1062645032
2008 08 Reg Saab 9-3 Sport Convertible 2792 cc AERO 2.8 V6 CONVERTIBLE
Features:
* 12,542 miles
* Automatic
* JET BLACK
* Petrol
* Convertible
* 2800 cc
Price:
£18,995

и т.н. ами по-старите "дараци" - 2005-a?!
http://www.autotrader.co.uk/image-galle ... rd-listing

SAAB 9-5 2.3HOT Aero
£5,489
2005 (55 reg), Saloon
* 75,000 miles
* Automatic
* 2.3L
* Petrol
4 Doors, Automatic, Saloon, Petrol, 75,000 miles, Metallic Blue, 1 Owner. ABS,

SAAB 9-5 2.3HOT Aero 4dr Auto Saloon, 2005
£5,500
http://www.autotrader.co.uk/image-galle ... rd-listing
* 80,500 miles
* Automatic
* 2.3L
* Petrol
4 Door Saloon, Silver, Petrol, Automatic, Trip computer, Cruise control, Heated front seat and back seat, Side airbags, Climate control, 3x3 point rear seat belts,Air Conditioning …

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 12:58 am

Аватар

Много се радвам за примерите, които си дал, но благодаря! За тези пари(ако ги имам) предпочитам да си взема някой buyback от тук и да знам какво карам. Що се отнася до техническото състояние на доста от колите от там, бъди сигурен че пиша само неща които съм видял, а не чул. Затова имам такова негативно мнение към англичанките(те и жените им са такива :laughing )! Моята кола(както повечето в България) също е докарана от Италия, но като е направена както трябва няма проблеми освен тези на старостта и следващата пак ще е от там. Затова не сме участници във форума на опел, алфа или ланча да се хвалим, от коя морга на Торино, Венеция или Лондон е дошла нашата "нова" кола! :D :D :D

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 1:06 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Demayo написа:
Много се радвам за примерите, които си дал, но благодаря! За тези пари(ако ги имам) предпочитам да си взема някой bayback от тук и да знам какво карам. Що се отнася до техническото състояние на доста от колите от там, бъди сигурен че пиша само неща които съм видял, а не чул. Затова имам такова негативно мнение към англичанките(те и жените им са такива :laughing )! Моята кола(както повечето в България) също е докарана от Италия, но като е направена както трябва няма проблеми освен тези на старостта и следващата пак ще е от там. Затова не сме участници във форума на опел, алфа или ланча да се хвалим, от коя морга на Торино, Венеция или Лондон е дошла нашата "нова" кола! :D :D :D

Краен си приятелю, краен си... Сорри за англичанките с поли или панталони, ама тези примери с гумите, не са от морга и са от 2005-а насам... Aero!!! Няма такива цени за тези с ляв волан. Признай си! :hahaha И акциза падна вече... Гледах една, като тази:
http://pictures.autotrader.co.uk/imgser ... 1062645032
2008 08 Reg Saab 9-3 Sport Convertible 2792 cc AERO 2.8 V6 CONVERTIBLE
Features:
* 12,542 miles
* Automatic
* JET BLACK
* Petrol
* Convertible
* 2800 cc
и аха, аха... ама миналата година имаше още акциз... и... добре, че не свалих гюрука, иначе, газ насам... Взех си Grand-а, все пак по-отвисоко гледаш на пътната обстановка... И ако знаех, щях да взема 5.7 Hemi или SRT8... Че то вече 4.0 си е...малолитражка...

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 12:17 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9-5 2.0 LPT, 1998
Ако може само да помоля компетентни мнения да дават хора, които са карали поне месец кола с обратен волан - от собствен опит и наблюдения - иначе ще си говорим общи приказки колко дявола се събират на върха на една игла.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 03, 2010 6:06 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

sergeh написа:
Ако може само да помоля компетентни мнения да дават хора, които са карали поне месец кола с обратен волан - от собствен опит и наблюдения - иначе ще си говорим общи приказки колко дявола се събират на върха на една игла.

1 година - 15000 км. стигат ли? :smoking И "според мен, това е кампания на вносители на коли, втора употреба, заради по-ниските цени на колите с обратни волани. Много подозрително граждански будни хора се пръкнаха по този въпрос - изглежда това ни е най-големия проблем в държавата."

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 12:29 am

Аватар

Стига, но аз нямах предвид теб :hahaha

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 1:44 am

Аватар

:rofl: Каква тема, какъв ужас. Карайте каквото искате и каквото можете, на мен въобще не ми пука. Просто ако за една сутрин не ми се беше случило два автомобила с десен волан да ми отнемат предимствто по най-безобразен начин, надали щях да се включа в тази тема. Но така се случи и те ми набраха много негативно отношение. Простаци на пътя наистина има всякакви, но ако имах възможност да ги настигна с моята служебна нафтова печка.... :Chair

п.п. Всъщност на хората, които си мислят, че право на размисли в тази тема имат само тези с настоящи коли с десен волан ще кажа, че първата такава която съм карал е от 1998г. една Мазда Фамилия (1986г.), а тогава нямаше такова движение дори в малък град като Пловдив. Моята италианска барачка си я взех от човек с английско гражданство, който притежаваше две Супри с десен вола, един Лексус с десен волан, един пасат с десен волан и едно уникално купе Сивик с десен волан. Явно съм бил тъп и съм избрал единствената с ляв волан, ама като нямаше Субару, се съгласих на СААБ. Еми какво да се прави, толкова съм учил, толкова съм постигнал. Съвършенството да управляваш английска кола в български условия явно не съм го развил! Живота едно нещо ми показа, ляв политик недей бъди, но за ляв волан здраво се държи! :D

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 9:27 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: MY98 9000 Aero
Не разбрах защо в тази тема трябва да пишат само хора карали кола с десен волан, но си мисля,че всеки има право на мнение, стига да не го налага на другите. Аз съм си изразил личното становище, че няма да си взема такава кола, всеки си избира за себе си. Честно казано Чичко най-добре е синтезирал вижданията ми от мненията дотук, а именно:

Чичко написа:

Sergeh също е прав.

Както и да е, мисля, че вече не подлежат на регистрация или поне закона е приет, но нзн дали е влязъл в сила, така че спора е безмислен.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 10:58 am

Аватар

Като кротък гражданин, каращ кола с десен волан, ми е омръзнало да слушам "Ау, то с десен волан е невъзможно да се кара" - това е първата реакция на всеки, без дори да е сядал някога в кола с обратен волан. От тази гледна точка беше молбата ми - да говорим за нещо, което познаваме и сме пробвали и знаем. Нямам намерение да оспорвам правото на мнение на никой, нито да убеждавам някой каква кола да кара.

Може би не съм прав, но аз, като става дума примерно за това, кое масло е за препоръчване, си мълча, защото само факта, че съм виждал масло и как се налива, не ми дава право да се смятам за спец.

Аз карам кола с ляв волан (служебна) и с десен (лична) и не намирам съществено неудобство от положението на волана, без да се смятам за магьосник, притежаващ "съвършенството да управлява английска кола в български условия". Останалите имат право да решават за себе си.

"Принципно всички които карат с десен волан много добре знаят, че това не е правилно ..."
Само да уточня, че бих сменил "правилно" с друга дума - все пак щом законът го позволява (и ще продължи да го позволява, според мен, не знам откъде черпи информация колегата, "че законът е приет") - значи е правилно.

В тоя ред на мисли предлагам да забраним на англичаните да идват на континента със собствените си коли.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 12:13 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 2.2 TID 2001
Ендо неразбрах , и аз карам кола с братен волан (десен) и немога да разбера какво им е опасното може ли някои да ми обясни какво са по опасни от другите че да загрея. :idea: Това е все едно да забранят в Англия да се внасят и карат коли с ляв волан :rofl: . Аз от 3 години имам кола с десен волан и мога да заявя че един водач на такава кола кара много по прецизно и безопасно отколкото нормалния водач защото има едно напредвид че е с обратен волан и затова кара по полека по внимателно и по бавно и по смислено отколкото един хамалин качил се на някои дрълясник 20 годишен минал фиктивен преглед и хвърчащ с 200 по магистралата . Относно качеството на колите в англия мога да ви кажа ако желаете как се минава преглед там на автомобил и какви са изискванията та сами да си направите преценка англииската кола като я купиш на какво качество е ( само малък пример кола с наченки на ръжда в англия преглед неминава). По добре се хванете да правите петиция за това как се минава технически преглед защото ако всичко е нормално както в европа 80% от колите в БГ няма да го минат.
А ако забранят регистрацията ще си караме с англииски номера , кое му е лошото :laughing

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 4:10 pm

Аватар
Arbiter Elegantiarum
Arbiter Elegantiarum

Автомобил: Сааб 9000, `97, 200+; 9-5 2005 ....
И тук идва следният въпрос:

Защо колите с десен волан са по-евтини ?

Само защото са от Англия ли ?
Не.

Не са по-евтини като нови, били по-добре поддържани, тогава защо ?

А те са по-евтини не само в Англия, когато са втора употреба ....

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 04, 2010 4:53 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 2.2 TID 2001
Отговора е много прост .По евтини са защото търсенето е малко. Провери колко струва кола с ляв волан в англия , колкото и в еропа защото хората знаят че се продава и се търси а не всеки купува с десен волан.

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема