Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Петиция против регистрацията на коли с десен волан
МнениеПубликувано на: Пет Май 22, 2009 4:49 pm

Колеги, няма да навлизам в подробности и да обяснявам надълго и нашироко колко опасни за движението и за всички нас са регистрираните в България коли с десен волан, а напоследък забелязвам, че техния брой застрашително се увеличава. Моля всеки, който е против регистрацията на автомобили с десен волан в България да подпише тази ПЕТИЦИЯ.

П.П. Тази тема я пуснах и в други форуми, но странно защо, в някои от тях беше направо изтрита....
Надявам се в този форум да получа подкрепа, защото хората, каращи Saab по мои лични наблюдения са разумни хора.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 22, 2009 5:33 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: SAAB 900NG; Opel Zafira 1,9cdti
Според мен не са по-опасни от колите с ляв волан! Всичко зависи от шофьора....лично мнение :D

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 22, 2009 5:49 pm

Аватар
Отстранен
Отстранен

Автомобил: SAAB 9000 AERO
само невидях петицията каде е :) А отностно левия волан не е по малко опасен от десния :) всичко е до навик и шофьор :)

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Петиция против регистрацията на коли с десен волан
МнениеПубликувано на: Съб Май 23, 2009 8:38 am

Аватар

Автомобил: SAAB 9-5 2.0 LPT, 1998
Tokio написа:
... Надявам се в този форум да получа подкрепа, защото хората, каращи Saab по мои лични наблюдения са разумни хора.

Като разумен притежател на СААБ с обратен волан се старая да карам разумно - това не зависи от волана. Вероятно има някакъв малък процент по-висока опасност, свързана с положението на волана, но сравнена с огромните проценти на: неправоспособни, неопитни и неразумни водачи, опасни пътища, технически неизправни автомобили, износени гуми и т. н. просто е пренебрежима. Да започнем с петициите за гореизброеното, а накрая може да подпиша и тази.

Лично според мен, това е кампания на вносители на коли, втора употреба, заради по-ниските цени на колите с обратни волани. Много подозрително граждански будни хора се пръкнаха по този въпрос - изглежда това ни е най-големия проблем в държавата.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Съб Май 23, 2009 9:50 am

Аватар
Just Married
Just Married

Автомобил: 9-5 LeGo Deviltune, Mini Cooper S
sergeh написа:
Tokio написа:
... Надявам се в този форум да получа подкрепа, защото хората, каращи Saab по мои лични наблюдения са разумни хора.

Като разумен притежател на СААБ с обратен волан се старая да карам разумно - това не зависи от волана. Вероятно има някакъв малък процент по-висока опасност, свързана с положението на волана, но сравнена с огромните проценти на: неправоспособни, неопитни и неразумни водачи, опасни пътища, технически неизправни автомобили, износени гуми и т. н. просто е пренебрежима. Да започнем с петициите за гореизброеното, а накрая може да подпиша и тази.

Лично според мен, това е кампания на вносители на коли, втора употреба, заради по-ниските цени на колите с обратни волани. Много подозрително граждански будни хора се пръкнаха по този въпрос - изглежда това ни е най-големия проблем в държавата.

Абе че е стряскащо да видиш, че колата пред/зад/срещу теб се движи сама... или тоя дето уж трябва да кара не кара, а гледа назад... Но и тази петиция, както всички други онлайн подписки са бутафорни. Не смятам, че трябва да се забранят колите с десен волан, а по-скоро да имаш срок, в който да си обърнеш волана...

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 23, 2009 10:30 am

Аватар

По тази логика да забранят и с централно разположени волани колите. Макларън Ф1 не е единствен пример - Тойота и Нисан пускат скоро градски, триместни коли, на които волана им е по средата. Ужаст! Как така?! Не може! Край! Петиция! Истината е, че и в г#за на някой хора да е монтиран волана, пак ще стават катастрофи, поради некадърност, нулеви реакции и непознаване на Закона за движение по пътищата. В ЗДВП Съдбата и Случайността не играят - ако ВСИЧКИ спазват правилника на 95%, сводката на КАТ ще е доста по-различна.

п.с. ГМилевчето щеше да каже сега, че така е смятал да си достави МЛ за подмокряне, за сумата от 6 000 лева.. :lol:

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 23, 2009 12:03 pm

Аватар
Отстранен
Отстранен

Автомобил: SAAB 9000 AERO
Adasha написа:
По тази логика да забранят и с централно разположени волани колите. Макларън Ф1 не е единствен пример - Тойота и Нисан пускат скоро градски, триместни коли, на които волана им е по средата. Ужаст! Как така?! Не може! Край! Петиция! Истината е, че и в г#за на някой хора да е монтиран волана, пак ще стават катастрофи, поради некадърност, нулеви реакции и непознаване на Закона за движение по пътищата. В ЗДВП Съдбата и Случайността не играят - ако ВСИЧКИ спазват правилника на 95%, сводката на КАТ ще е доста по-различна.

п.с. ГМилевчето щеше да каже сега, че така е смятал да си достави МЛ за подмокряне, за сумата от 6 000 лева.. :lol:
Ами то ако се забранят колите с десни волани тябва да се забранят и тракторите , и комбайните , повечето замеделски машини които са с централна конзола :D

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 23, 2009 7:28 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9-5 2.0 LPT
Според мен отношението на катастрофите с коли с десен волан отнесени към катастрофите с леви волани едва ли е поголямо от отношението на регистрираните десен/ляв волан по простата причина че хората управляващи такива авотмобили са по-внимателни имайки предвид че нямат видимостта на левия волан и по-рядко предприемат неразчетени действия...

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 24, 2009 12:28 am

Аватар

Автомобил: Saab 900 OG turbo
Те хубво са внимателни, ама като не виждат нищо кво правим.
Нали се сещате как се предприема изпреварване с такава кола?
Изтегляте се "внимателно" в лявата лента и ако насрещния не ви отнесе изпреварвате.
Смешна работа. Тея коли са опасни не са за нашите пътища.
Един смешник по същата логика мина "внимателно" на един СТОП като ми отне предимството и го отнесох.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 24, 2009 6:11 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9-5 R.I.P,9-11 TT,9-5 Aero Deviltuned
Не е проблема в дирекциятя а в малоумниците.Камери може да се сложат и тн. Вносителите на бараки от Италия не искат конкуренция от Острова,за това е целия шум.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 24, 2009 7:28 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9-5 2.0 LPT
Карайки си днес по международен път Е79 ми мина през акъла че ми се иска да пуснем петиция да забранят всички джипове, камиони, рейсове... всички коли по-високи от моята щото ми писна като ми застане един такъв и да нямам видимост напред. По същата логика тези с джиповете могат да искат да се забранят по-ниските коли щото са изключително опасни когато застанат зад джипа и напират да го изпреварят без никаква видимост.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 25, 2009 9:02 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-5 2007 2.0t, 9-3 2007 1.8t
Интересно защо ли в другите форуми са я изтрили тази тема :lol: . Аз лично никога не бих си купил кола с десен волан в БГ да карам, но и аз не виждам много смисъл в подобни петиции и забрани, даже съм сигурен, че тези дето са с десен волан внимават повече, а идиоти с ляв волан колкото щеш...

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 25, 2009 12:30 pm

Аватар

Автомобил: SAAB 9-5 R.I.P,9-11 TT,9-5 Aero Deviltuned
TVR не правят с ляв волан,ще вземе да падне някой на сметка...

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 1:52 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: hybrid
Ааааааааа без тия!!! :firefirefire: Аз лично съм против! Имам и джип с десен волан - и да ви кажа карам много по-внимателно :shake: Освен това - съотношението качество-цена-сервизна поддръжка на автомобилите от Англия е много, ама много в тяхна полза...

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 02, 2010 3:51 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: MY98 9000 Aero
Казаха ми, че вече нямаш право да регистрираш такава, нзн колко е достоверно.Аз лично не бих си взел, въпреки че има много изгодни оферти, сравнени с ляв- ниска цена, много екстри и тн. Предполага се , че ще караш по предпазливо , а и на фона на пияните и т.н риска е процентно малък, но аз лично не искам да си изнасям колата в отсрещното платно за да видя има ли някой и мога ли да изпреваря. По-добре да го знам предварително. А пък на пътника какво му е , като знае че нямаш видимост и го озовеш срещу някой рейс.... :laughing ....

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема