Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: промяна на адресна регистрация
МнениеПубликувано на: Вто Мар 10, 2009 11:19 am

Аватар
my smile is a rifle

Автомобил: 900NG 2.0t Deviltune custom stage/Svinson
Не успях да намеря нищо по тази тема нито при нас, нито в нета и все пак предварително се извинявам, ако съм пропуснала нещо.
Отново дойде време да се плащат данъци :burglar:
и тези от нас, които са сменили местоживеенето си и биха желали занапред да не се разкарват ежегодишно до бившата си община, как биха могли да променят адресната регистрация на любимото МПС?
Има ли някой представа дали трябва да се минава през цялата галимация с КАТ и смяна на талоните? :roll: май да...
И въобще: правил ли Го е някой напоследък? :dntknw:
Благодаря

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 10, 2009 11:43 am

Аватар

Прочети тук:
http://www.taxadmin.minfin.bg/

както и тук:
http://internetreklama.com/bulgaria/taxadmin-2/

Ето и как се определят данъците за МеПеСе-тата по шосетата:
http://mydsb.wordpress.com/2008/03/16/dsb2008031606/

Не съм сигурен 100%, но си мисля, че ако в дадени областни градове, данък МПС е по-малък, може да се стигне и до нещо като "данъчни емигранти" или ако в Сф данъка е 250 лева, да го регна тук, където плащам 220. Или в Монтана - 180. :roll: Иначе ако сменяш населеното място задължително сменяш табелите с номерата + нов талон.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 10, 2009 11:58 am

Аватар

Автомобил: Опела на тъста
Тези данъци плаща ли ги някой? Понеже като те спрат КАТ ти искат гражданска, талон, шофьорска книжка, евентуално винетка, годишен преглед.

PS /major facepalm

Последна промяна Lamy на Вто Мар 10, 2009 12:00 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 10, 2009 11:59 am

Аватар
my smile is a rifle

Благодаря, Диане, но мисля, че не си ме разбрал - става дума за плащане на данък към общината, не към НАП.
Работата е там, че преди живеех в покрайнините на града, а сега - в центъра, тук ми е и настоящата адресна регистрация.
Та ми хрумна да си прехвърля МПСто на новия адрес - хем по-пригледно, хем по-малко разкарване, хем ще мога да обяснявам защо аджеба я вра из центъра таз кола и паркирам както успея...
Въпросът ми е как се координира промяната на адресната регистрация между двете общини и КАТ... ако някой знае, де...

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 10, 2009 12:37 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: 9-5 2007 2.0t, 9-3 2007 1.8t
Lamy написа:
Тези данъци плаща ли ги някой? Понеже като те спрат КАТ ти искат гражданска, талон, шофьорска книжка, евентуално винетка, годишен преглед.

PS /major facepalm

Когато минаваш на преглед обаче ти искат квитанцията за платен данък, така че без данък - няма преглед, без преглед - ... Естествено можеш да минаваш на преглед и по "втория" начин, но хубаво си помисли дали ти изнася...

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 10, 2009 1:16 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: SAAB 9-3 AERO XWD
При мен в Ст.Загора си плащам данъците на колите в най-близката общинска служба по данъците.Двете коли са с различна адресна регистрация по талон.Като си кажа ЕГН и ми излизат веднага на компютъра в общината.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 10, 2009 7:53 pm

Аватар

и в пловдив може д аплатиш където си искаш / където има най малко хора / отивам на гишето, казвам ЕГН и цялата история лъсва.
пп: мисля, че може и по интернет или с банков превод

Wearin' jeans and leather, not cracker jack clothes

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 16, 2009 10:28 am

Аватар
turbo cornpressor
turbo cornpressor

Автомобил: 9000 CDE Nordic, 9-5 Vector Combi
въпроса на Мила не е как може да плати, а как да прехвърли регистрацията на Свинсъна в центъра, за да няма проблеми с паркинги и гаражи - има определени часове, през които собственици на автомобили с прилежаща регистрация могат да ги паркират безнаказано на територията на синя зона. Имам познати в данъчното в Дружба и Младост. Тези дни и без това ще ходя да си плащам данъците, ще ги питам.

Изображение
Where the 900 fits in!

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 16, 2009 10:46 am

Аватар
my smile is a rifle

Благодаря Анди, за разбирането, за вниманието и за превода... :clap: :notworthy:

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 27, 2009 3:27 pm

Аватар
my smile is a rifle

Сега, ЕТО КАК СТАВА (за София).
С копие от новата личната карта (с променена адресна регистрация), малкия и големия талон се отива в КАТ за пререгистриране и издаване на нови талони.
С копие от лицевата част на големия талон, с копие от личната карта и с ръчно написана молба (бля-бля, поради промяна на адресната регистраци, моля притежаваното от мен МПС №.... да бъде отписано от ДС ....) се отива в предишната данъчна служба.
Те издават някакво уверение, та с него, отново с копие от лицевата част на големия талон, с копие от личната карта, с копие от квитанцията за последния платен пътен данък и с попълнена декларация (от някакво приложение № 2 - дават я на място във въпросното ДС) се отива в новата ДС за вписване.... и воала!
Доста размотаване, като се замисли човек, но като гледам как вълната на синята зона бавно поглъща центъра... :police: вече потопи и Паренсов...

Предупреждение: пригответе си копия от въпросните документи - нашите данъчни служби ексцентрично са решили да не предлагат ксерокопирни услуги на закъсалите граждани. :wall:
Това с отписването също е глупаво, но както каза служителката "нямаме никаква връзка между различните общини" :roll: ... във века на плодния прилеп, това.
И последно - не знам колко време и усилия отнема промяната на талоните в КАТ: аз предоставих пълномощно и малко тугрици на един агент и след два часа ги имах...
Надявам се това напоително четиво да бъде полезно за някого.

Върнете се в началото  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 27, 2009 8:29 pm

Аватар

arienrod написа:
Сега, ЕТО КАК СТАВА (за София).
С копие от новата личната карта (с променена адресна регистрация), малкия и големия талон се отива в КАТ за пререгистриране и издаване на нови талони.
С копие от лицевата част на големия талон, с копие от личната карта и с ръчно написана молба (бля-бля, поради промяна на адресната регистраци, моля притежаваното от мен МПС №.... да бъде отписано от ДС ....) се отива в предишната данъчна служба.
Те издават някакво уверение, та с него, отново с копие от лицевата част на големия талон, с копие от личната карта, с копие от квитанцията за последния платен пътен данък и с попълнена декларация (от някакво приложение № 2 - дават я на място във въпросното ДС) се отива в новата ДС за вписване.... и воала!
Доста размотаване, като се замисли човек, но като гледам как вълната на синята зона бавно поглъща центъра... :police: вече потопи и Паренсов...

Предупреждение: пригответе си копия от въпросните документи - нашите данъчни служби ексцентрично са решили да не предлагат ксерокопирни услуги на закъсалите граждани. :wall:
Това с отписването също е глупаво, но както каза служителката "нямаме никаква връзка между различните общини" :roll: ... във века на плодния прилеп, това.
И последно - не знам колко време и усилия отнема промяната на талоните в КАТ: аз предоставих пълномощно и малко тугрици на един агент и след два часа ги имах...
Надявам се това напоително четиво да бъде полезно за някого.

Ние сме с ботуши. Росно е.. :lol:

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: промяна на адресна регистрация
МнениеПубликувано на: Пон Дек 20, 2010 11:45 am

Автомобил: Saab
И аз имам този проблем. Налага ли се да си сменяш адресната регистрация или може да плащаш там, където ти е постоянното местонахождение?

мъжки парфюми
детски подаръци
инверторни климатици
климатици

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Saab кафе » Безделие » Полезно

Напиши нова тема Отговори на тема