Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-3 Sport Sedan

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Колата влиза в авариен режим
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 18, 2024 2:35 pm

Автомобил: Saab 9-3
Здравейте,

Наскоро си закупих Saab 9-3, автоматик 12.2008 година, 1.9 TDI 180 коня.
Възникна следният проблем на колата: Когато подавам газ, колата започва да "бучи" и да "рита" и влиза в авариен режим. Понякога го прави на 2-ра предавка със скорост 40км/ч, а друг път на 5-та и на 6-та предавка със скорост над 80км/ч. Достигне ли 2000 оборота, превърта на 6000 оборота и влиза в авариен режим. Когато това се случи не мога да подам повече газ и има опасност колата да спре на пътя. Тогава тя трябва да се изгаси и пак да се запали. Ако се управлява на manual /ръчен/ режим, трябва след 100км/ч да се превключва от 4-та директно на 6-та предавка и да се движи до 140км/ч , за да се избегне аварийния режим.
От направена диагностика се установи, че проблема е в педала на газта и той трябва да се смени.

Може ли някой от опит да сподели дали се е сблъсквал с този проблем и дали действително това е решението на тази неизправност?
Препоръчаха ми "Спринт Ауто Сервиз Горубляне". Ако може да ми дадете отзиви за него.
Бих искала също така да попитам каква гаранция мога да получа, че при ремонт на колата в сервиз в София, проблемът няма да възникне повторно? И колко грубо казано би могъл да струва този ремонт? Това е важно за мен, тъй като не съм от София. В моят град и в областта никой не може да ми съдейства (вече разпитах навсякъде), а София ми е на 180 км и превозът на колата до там ще ми излезе солено.

Благодаря предварително за всяко изказано мнение по въпроса!

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Колата влиза в авариен режим
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 19, 2024 6:40 am

Автомобил: saab 9-3 SS
Това е симптом на заминал си торк конвертор, усеща се като буксуване на съединител. По скоро проблемът е в скоростната кутия, а педал за газ всеки може да смени, една пластмасова кора трябва да се махне и да се отвият 3 болтчета.
Относно тоя сервиз, не го знам, но във форума има доста читави момчета които биха помогнали с диагностика на проблема

Върнете се в началото  

Заглавие: Re: Колата влиза в авариен режим
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 21, 2024 9:34 am

Автомобил: Saab 9-3
Montoya написа:
Това е симптом на заминал си торк конвертор, усеща се като буксуване на съединител. По скоро проблемът е в скоростната кутия, а педал за газ всеки може да смени, една пластмасова кора трябва да се махне и да се отвият 3 болтчета.
Относно тоя сервиз, не го знам, но във форума има доста читави момчета които биха помогнали с диагностика на проблема

Благодаря много за отговора! Бихте ли ми препоръчали майстор, който ще се наеме да ремонтира колата?

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-3 Sport Sedan

Напиши нова тема Отговори на тема