Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-5

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Сааб 95 3.0 дизел проблеми
МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 12:56 pm

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 3.0 TID vector
Днес закачихме колата с Тех2 при бай Иван в София дюзите показват еднакви стойности само на 2ри и 4ти цилиндър има минимални компенсации така казва той налягането на гориво е в норми от него не било фактически колата на диагностика е добре но реално не имаше грешка на имобилайзер само другото е ЕГР отворен на 58% на празен ход от него възможно ли е да прави така и питането ми е за дюзите на диагностика са добре но връщащтата нафта ако не е ако пълнат повече мен ми е съмнението най вече в тях.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 1:07 pm

Аватар

Каза също да проверя датчик колянов вал колегата Karaboev писа че не възможно от него да прави така колата колкото повече се кара става много зле на връщане от София стана ужасна 4,5 пъти ми загасна и паленето е трудно 10тина завъртания когато изстине всичко е наред палене и работене на двигателя след 1час каране почва да притриса само на празен ход първоначално го прави само с натиснат съединител малко след това започва и при пуснат педал но с натиснат го прави по често и загасва някога какво общо има съединителя.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 1:29 pm

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 3.0 tid..Saab 9-5 2.3 t
Vladko Saab написа:
Каза също да проверя датчик колянов вал колегата Karaboev писа че не възможно от него да прави така колата колкото повече се кара става много зле на връщане от София стана ужасна 4,5 пъти ми загасна и паленето е трудно 10тина завъртания когато изстине всичко е наред палене и работене на двигателя след 1час каране почва да притриса само на празен ход първоначално го прави само с натиснат съединител малко след това започва и при пуснат педал но с натиснат го прави по често и загасва някога какво общо има съединителя.

Тресенето да приемем че е на празен ход така ли,понеже пишеш че става първо само като е натиснат педала на съединителя.Ако е така не карайте колата понеже има голяма вероятност демпферния маховик да е излязъл от баланс и може да строши двигателя когато е на високи обороти.Маховика е около 1000лв.но веднъж свалена кутията е добре да се смени и съединителя.
И пиши как се държи колата при ускорение,пъргавина има ли?? бай Иван замери ли налягането в рейла при ускорение(живи данни)
Поиска на компютъра и изпълнението на ГНП-то??
Датчик колянов вал също не може да се изключи като "потенциален заподозрян"той дава информация на компютъра че вала(маховика) се върти и компа нарежда на помпата да впръсква гориво в цилиндрите,сещаш се че ако не работи тази гад няма да е добра работата на двигателя.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 1:46 pm

Аватар

Ускорение има върви си колата тресенето е само на празен ход в движение няма проблем живи данни не сме гледали налягането каза че е ок дори когато притресе не се разпада съединителя по принцип е за смяна лагер помпата стърже и боксуваше преди известно време на 4та и на 5та с цялата газ сега не боксува зимата дърпах един закъсал тогава го по запалих малко забравих да пиша че проблема на колата е от около 5 месеца вече.Мога да пратя клипче какво прави колата ако ми дадете номера си.

Последна промяна Vladko Saab на Сря Авг 16, 2017 1:52 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 1:48 pm

Аватар

Сваляйте скоростната кутия, там ще е проблема.Няма да се оправи от самосебе си.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 2:09 pm

Аватар

И мен ме съмняваше шибания съединител но всеки вика ти си луд не е възможно да е от него когато карам градско проблема се появява много по бързо от колкото когато карам по магистралата или до някой близък град за първи път когато я чух да прекъсне беше края на зимата карах по един шляпав сняг и боксувах доста едва се изкачих до там където бях тръгнал когото спрях и работеше на празен ход го направи веднъж това бяха първите симптоми.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 5:43 pm

Аватар

Автомобил: Mercedes s350L Diplomatic
Както написах погоре когато недава информация от коляновия вал СВЕТВА ЧЕКА и колата влиза в сервизен режим но пали. При теб свети ли ЧЕКА колега изписва ли ти нещо на СИД дисплея или пише чекинг ОК

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 6:08 pm

Аватар

Нищо не свети и не пише пише ок.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 6:25 pm

Аватар

Прикачени файлове:
P1160589.JPG
P1160589.JPG [ 158.01 KiB | Прегледано 1644 пъти ]

Маховика да не пропуснете,че ако не е в ред става :wall:

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 6:31 pm

Аватар

Vladko Saab написа:
Нищо не свети и не пише пише ок.

Значи проблема наистина както казва Ник може да е в маховика.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 16, 2017 10:03 pm

Аватар
Remove before flight
Remove before flight

Автомобил: ex 9000, 9-5 2.3 aut. Devil Performance
Това гаснене когато загрее и палене като изстине е симптом точно на датчика на вала, като загрее се бъгва и не отчита, като изстине се оправя и така докато накрая съвсем откаже. Пробвайте все пак с друг датчик от някой Сааб дали е същото.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 23, 2017 12:56 am

Аватар

Здравейте нямах време да пиша по проблема в събота с едно приятелче ръчкахме по колата доста време и какво се оказва за момента не съм на 100% сигурен но след много нерви,загадки и разкачания се оказва че проблема идва от датчика на разпределителния вал(шибан датчик) когато колата притриса на празен ход откачихме буксата на въпросния датчик и спря да го прави оставих го така 30 минути возих се работи на място няма никакви проблеми закачам буксата и почва същото да го прави.С откачена букса свети чека и колата не пали поръчал съм датчик нов утре може би ще дойде и ще сме сигурни дали бяха от него тези аномалии.Замервахме датчика на топъл двигател показва 2.65 незнаем колко трябва да е на студен не сме го мерили явно от жегата здава багажа по между другото вчера ходих с колата до Македония отиване връщане нямаше ги горе споменатите проблеми градско като се покара колата и започва да се побърква много изнервящо надявам се да е от датчика като го сменя и установя ще пиша.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 23, 2017 5:58 am

Аватар

Възможно е, но ми се струва че като загрее трябва пак да ти свети чека, щом си променя стойността. А когато го откачиш минава в сервизен режим, и от там вече всички системи работят неправилно, дано да е от него

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 23, 2017 2:23 pm

Автомобил: 9-3 SS 2.2 MY'04
Vladko Saab написа:
Здравейте нямах време да пиша по проблема в събота с едно приятелче ръчкахме по колата доста време и какво се оказва за момента не съм на 100% сигурен но след много нерви,загадки и разкачания се оказва че проблема идва от датчика на разпределителния вал(шибан датчик) когато колата притриса на празен ход откачихме буксата на въпросния датчик и спря да го прави оставих го така 30 минути возих се работи на място няма никакви проблеми закачам буксата и почва същото да го прави.С откачена букса свети чека и колата не пали поръчал съм датчик нов утре може би ще дойде и ще сме сигурни дали бяха от него тези аномалии.Замервахме датчика на топъл двигател показва 2.65 незнаем колко трябва да е на студен не сме го мерили явно от жегата здава багажа по между другото вчера ходих с колата до Македония отиване връщане нямаше ги горе споменатите проблеми градско като се покара колата и започва да се побърква много изнервящо надявам се да е от датчика като го сменя и установя ще пиша.

Здравейте! Минах през това миналото лято, имах подобен проблем със същите симптоми. Сутрин, студена, колата пали от раз, тръгвам за офиса и на третият светофар, докато чакам секундите, голата гасне. Светва чека. Следва много трудно запалване, на трети-четвърти-пети път захапва и пали. Закачихме я на една съмнителна диагностика, показа грешка датчик колянов вал и няколко други грешки. Майстора каза, карай докато пак се появи грешката, след като ги изчисти. След два дни пак се появи проблема. Друг спец с друга диагностика, каза, "не, не е датчик колянов вал, а е датчик нафтова помпа, сигурен съм, или много малко вероятно е датчик разпределителен вал", и ме прати да търся датчик нафтова помпа, който бил много специален. Смених датчик колянов вал и вече година всичко е наред. Дано при теб да е този датчик, който очакваш.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 03, 2017 4:11 pm

Аватар

Смених датчик разпределителен вал (сензор) със нов колата няма вече споменатите проблеми всичко си е наред. :rofl:

Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-5

Напиши нова тема Отговори на тема