Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-5

 

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Сря Апр 26, 2017 9:41 am
 

Аватар

Регистриран на: Съб Сеп 06, 2014 11:02 pm
Мнения: 321
Местоположение: Варничка
Автомобил: 9-5 b235R
Здравейте колеги,
както съм описал в темата за моя 9-5,
започнах подмяна на аудиото с цел да работи по- актуален плеър със съвременни възможности.
Идеята първоначално бе само подмяна на стрндартния аудио плеър.
Моята кола е оборудвана с AS2 Premium - Pionner 7 говорителя, без CD changer.

Насочих се към китайско устройство по обща препоръка из други форуми.
Разгледах много варианти на марки Alpine, Pioneer и Kenwood, но всички от тях с цена под 1К НЕ предлагат функционалност като на избраното устройство.
Разбира се, наясно съм с факта колко повече неща предлагат те в аудио насока, но няма как щастието да е пълно.

Целта беше след подмяна на устройството да мога да ползвам: Андроид, Mirror link с телефона, Навигация, Диагностика, да не губя контролите от волана, Hands Free и камера за задно виждане.

Избрах устройството- това в линка.

https://www.youtube.com/watch?v=Fs6tNLKFTIs

Последва монтаж, всичко бе спазено както по описа на производителя така и по съветите и насоките в тази обширна и полезна тема, която препоръчвам да изчете до последната буква, всеки който си е мислил и за момент да се захване с подмяна на оригиналното аудио:

http://saabworld.net/showthread.php?t=84

За това, няма да обяснявам детайлно общите стъпки, в темата има всичко.

За първия етап на слагането, използвах оригиналната шейна с доста физически корекции по нея. Въпроса с декоративната рамка около плеъра, както и закрепването му към шината, остана отворен.

Накратко, направихме преходна букса от устройството към тази на колата, като за да може всичко напълно да е независимо връзките завършихме с чинчове.
Tе бяха нужни и за връзката с GLi

Изображение

..който да предотврати препуквания при преминаваме между различни функции и аудио потоци.

Като за китаец, устройството си има собствен усилвател и заложено качество на звука, постигнато най- вероятно с евтини елементи.
Това не е съществено в случая с нашите коли, защото ползваме изходящия сигнал и след като постъпи в усилвателя, той се заема със завученето и разпределянето му към говорителите - независимо Pioneer или Harman Kardon е оборудването на колата, изключение прави само стандартно озвучената версия с плеър+вграден усилвател - тази само с диск.

На първи етап, имах 2 седмици след монтажа да се запозная със звука и качествата на системата с оригиналното си аудио.

Подготвих и този кит, който най- често споменават в темата която съм цитирал, като най - подходящо и добро изпълнение за монтаж на 2 Din в СААБ 9-5

http://www.connects2.co.uk/Product/ProductItem/CT23SA01

За функционалност повече няма да говоря, това си е личен избор според предпочитания. Аз съм доволен от моя.
Като качество на звука - едва доловима разлика, аз имам доста изострен слух и достатъчно врмее съм свикнал с моята система.
Вероятно, на друг човек не би му направило впечатление разликата, но все пак долових че има минимална.
Сигнала от Радио-то само е със занижено качество, с оригиналния плеър радиата звучаха средно добре а 2 станции (City и Fresh) бяха по- добре звучащи от останалите.
Явно, тунера е слабо място. Но, всички други аудио и видео формати, дори с поорязани честоти, си звучат добре.

Препуквания почти няма, а на пълна тишина при подаване на захранване към плеъра и преди да започне да възпроизвежда звук, се чува много слаб, постоянен "бял шум".
Казвам на пълна тишина - в гараж или подземен паркинг. Или пред входа, но късно вечер.когато града спи.
В нормалните условия на ползване не се чува този постоянен шум, но все пак отчитам че го има защото с оригиналния плеър дори на пълна тишина и намален звук, такъв шум няма!

Продължаваме напред.

От четено и коментирано и тук, зарибих се на идеята да сменя само усилвателя с H/K. Разбрах, че може без преправяне да тръгне да свири след директнa смяна, което би допринесло с качество и сила на звука, дори на актуалното оборудване говорители. Плюс беше възможността да изкарам кабели от липсващите на моята букса пинове, за дoпълнителните 2 канала за елипси на задната кора. Този плюс мислех да осъществя напред във времето, като допълня оборудването с елипси които щях да избирам на следващ етап след разузнаване на подходящи варианти :)

Какво трябва да знаем за усилвателя H/K - че е различен за Седан (4D) и Комби (5D). Има предупреждения, че с усилвател от Комби, звука на баса в седан не е това което се очаква да бъде. Това е заради разликата в озвучителните тела - при комби-то е един уникален сам по себе си буфер в дясната страна на багажното, а на седана са 2 еднолентови елипси, служещи само за бас.

Докато търсех усилвател, успях да договоря цяла система (е, почти цяла - без централния говорител на таблото).
Нямаше повече нужда от размисъл, сиситемата си беше от седан, с всички букси и говорители, заедно с буксата на усилвателя от която най- добре да си изкараме пинове за моята.

Изображение
Изображение

И така, след 2 седмици слушане с моята си АS2, в събота прекарахме кабелите до задната кора, сложихме пиновете (7-8 и 27-28 по спомен) на моята букса, вързахме усилвателя, смених всички говорители сложих елипсите на кората, затворих и сглобих всичко в интериора и с биричка в ръка, с леко напрежение заради естествено глождещото съмнение дали всичко ще е наред, си пуснах същата флашка със заучени песни която слушах миналите 2 седмици.

След доста, и странни настройки които трябваше да направя на разпределението на силата на звука между предна и задна линия, постигнах задоволителен като качество звук който се отличава от предходния вариант.
Баса е по- плътен и наситен, високите направо скърцат по таблото, направи ми добро впечатление като цяло на хармоничност.
НО, въпрос на предпочитания според мен, би било определението на коя система звука е по- добър - АS2 или AS3. И това зависи най- вече от възприятията на слушащия.
Ясно доловимо при AS3 е, че ниските идват отзад. Отпред звука е леко сух, при неправилен баланс може да е дори дразнещ във високите. При Pioneer-а, с идващия от пред в ниското сочен бас, макар и да не е толкова отчетлив и силен, имаше по- добро цялостно усещане и то най- вече за слушащите отпред, без задностоящите да им се надува главата - там за тях си свирят говорителите на вратите, които само допринасят:)
Сега, с допълнителните 2 говорителя на задната кора, за да постигна това което ми харесва шофирайки колата, детето зад мен гледа учудено и не смее да гъкне :) А посмее ли - трябва да гледам в огледалото за да разбера какво иска да каже :) Не съм сядал отзад за да усетя дали това което се чува отзад е натрапчиво или е също така добре като отпред, ще го разбера скоро ... но, че е силно доста назад е факт който и сега, след 2 дена с колата, се убеждавам.

И така, стигаме до нещата които ми направиха впечатление и които ще съм благодарен да обсъдим кой и какво знае за тях.

Първо - баланса на плеъра на предна/задна линия, с AS2 беше около средата за перфектно звучене.
Сега, с AS3, при същото средно положение, бас почти не се чува а отпред във вратите и таблото говорителите крякат толкова силно и натрапчиво, че е кофти. Няма кривене или паразитни звуци, но не изглежда нормално. За да се намалят те, баланса на предна/задна линия трябва да се забие ПОЧТИ и само към задната. Така се постига доброто звучене на ниските и ненатрапчиво звучене на среди и високи на предната линия. Ако бях вързал плеъра директно на H/K щях да реша, че глупаво са му заложени балансите и това си е грешка в него .. но при Pioneer същия този баланс работеше не по- различно от оригиналния плеър, а с новата система почти всичко трябва да е назад.

Второ - още с включване на плеъра, паразитния "бял шум" който споменах в първия вариант, е ясно доловим и в нормална среда. Говорителите ясно възпроизвеждат постоянен шум на заден фон, който се чува при смяна на песни, на станции, дори при Mute - спира едва когато се изключи плеъра.
Не го приемам за нормален по време на работа. Също, ако не бях чул че с Pioneer-а почти не се забелязва наличието му, вероятно щях да мисля че плеъра толкова си може и да реша дали го приемам да свикна или ще търся друг вариант.
Освен това, пропорционално на силата с която се долавя паразитния постоянен шум, се чуват и препуквания при смяна на песни, функции или станции.

НО, някак не ми се връзва - ужким ъпгрейдвам с по- високо ниво, по- качествена система, а в крайния резултат се усещат по- силно такива паразитни звуци.

Само за тест, въпреки че тъкмо се зарадвах че сглобих всичко по колата, откачих H/K усилвателя и закачих стария- да не би нещо да се е променило докато сме монтирали новите компоненти. Резултата беше логичен - нормален звук на всички колони без елипсите, адекватно работещ баланс на предна/задна линия, почти недоловимо или липса на препукване при смяна, почти недоловим- много слаб постоянен шум само като се заслушаш- както го обясних в наалото.

Извадих плеъра, размърдах буксите и чинчовете - това не вкарва повече или по- различен шум. Самите те, са захванати и стегнати с термошлаух, именно поради тази причина - хем при допир да не се чува потракване, хем да не вкарват смущения.

И трето, последно - централния говорител в таблото е с най- ясно изразена разлика от останалите, при сравнение на характеристиките. Дали участва активно и допринася за звученето при възпроизвеждане на музика, да знам колко ми е важно да си го намеря и допълня към останалите или да не му отдавам значение и да си карам с моя.

Търся идеи, за справяне с конкретната ситуация. Дали трябва да се редуцира като сила входящия в усилвателя сигнал и ако трябва - как?; дали трябва да се добави между устройството и усилвателя, някакъв филтър на шумове и какъв, дали да търся проблем в самия усилвател (все пак е устройство на 15 години, няма гаранция че всичко по него е както трябва да бъде), дали да сложа по- качествено GLI ( и без това нямаше време за доставка на един 4 канален изолатор който исках да поръчам, заради това взех този от снимките - 2 броя h 2 канала от Елимекс), или нещо друго което трябва да проверя или направя.

Освен в търсене на отговори по последните въпроси, мога да допринеса с тази тема с конкретни отговори или впечатления ако някой се интересува по- конкретно, извън описаното от мен.


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Сря Апр 26, 2017 8:12 pm
 

Аватар
багериста
багериста

Регистриран на: Съб Яну 24, 2004 7:35 pm
Мнения: 926
Местоположение: село София
Автомобил: SAAB 9-5 2.0Turbo-Deviltune custom stage
Както винаги, детайлно обяснение! Евала, адаш!
А дали си согурен в стъпалото, което си договорил с цялата система? Номера ккаъв му е? А дали работи коректно?
Иначе предишната ми 9-5ца беше AS3 с оригиналният плеър PIONEER. Сегашната ми пак е AS3, но с навигация DENSO. И разлика определено има, като определено "пионерчето" е по-добро!
Между другото Дидо (Red devil) има безброй експерименти, може да ти е полезен доста :wink:

_________________
"По-добре късно,отколкото после!"


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Чет Апр 27, 2017 8:24 pm
 

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Регистриран на: Сря Яну 14, 2004 8:23 pm
Мнения: 3731
Местоположение: София
Автомобил: Red Devil RIP! 9000 2.3T auto
И понеже вече и аз съм с китаец с Андроид 6 8ядрен, дрън дрън, последния да затвори вратата, мога само да задам един въпрос като даже не искам отговор. Сигнала от чинчовете ли се взема? Ако е така ще пука и пращи, та ще се къса, както и "сивия шум, още при стартиране на системата. Аз съм с ХК на 9-5 оригинално + ъпгрейд нагоре и такова нещо няма, но след като се отказах от чинчовете и се наложи да си направя делител, за да се свали нивото..(Входа на крайните стъпала е балансиран и ползвайки линеен изход, нещата сериозно се сговнясват, даже и алтернатора може да чуваш как вие) . Едва доловимото пукане при пайнера е заради позатапения вход, сравнено с този на НК. За липсващия бас , провери какво ще стане ако завъртиш полюсите на задните говорители. Спомените ми са че преди кзобщо да са сложени, само със смяна на стъпалото, разликата е чувствителна, като не се забелязват липси. като ъпгрейд на 9-3-ката също сложих ХК и гарантирано няма никакви шумове, но връването на задните говорители ми обърка представите кой плюс къде трябва да е (накрая едни вътре-другия отзад сменя полюси като всичко се оставя по средата

_________________
Човек като е глупав, обикновено е за дълго :Chair
SLAVI каза: И да, карането на SAAB хич не е евтино удоволствие, но пък е гарантирано удоволствие!
http://www.deviltune.com


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Пет Апр 28, 2017 2:03 pm
 

Аватар

Регистриран на: Сря Апр 22, 2009 8:38 pm
Мнения: 438
Местоположение: Gent, Belgium
Автомобил: 2002 9-5 Deviltuned Aero
Може да е въпрос на предпочитания и на вкус, но аз също ъпгрейднах от АС2 до АС3 и съм със подобни наблюдения:
-АС2 не пука при превключване на входовете от хедунита (пионеер аппрадио 3)
-АС2 като цяло вадеше по балансиран звук
-АС3 звука е сух, има бас но като цяло не свири "приятно"
- 40те вата отгоре не ги усещам кой знае колко

По на Дидо поста, аз също взимам вхд от чинчовете, който не е минал през усилвателя на радиото, не съм пробвал по друг начин. Иначе да, входа не е балансиран, което със сигурност допринася за омазването на звука, но аз поне не съм виждал радио с балансиран изход да се продва. Има разни схемки по ибей за конверсия до балансиран сигнал, но не съм си правил експерименти.
+ и - на елипсите мисля че ги оцелих, разменяйки ги, и слушайки в коя конфигурация има повече бас. Иначе съм сменил всички говорители без тези на задните врати.
Не ме дразни достатъчно че да се върна на АС2, но определено не останах много доволен от ъпгрейда.

_________________
'02 9-5 Aero - 3" Downpipe, 2.5 catback, do88 intercooler, 630CC dekas, T5 camshafts, Innovate LC-1 WBO2, EGT, FM57 Gearbox


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Съб Апр 29, 2017 5:36 am
 

Аватар

Регистриран на: Съб Апр 29, 2017 4:23 am
Мнения: 8
Автомобил: 9-5 SW 2.3t ARC
Извън темата:
Установяването на плюс/минус на говорител става много лесно. Вземате батерийка, закачете кабелчета на полюсите, пускате ток към говорителя. При ход напред на конуса му - гледате полюсите на батерийката.
Темата е интересна, ще следя.

_________________
Гааааз, майка и́ кон!!!


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Съб Апр 29, 2017 8:38 am
 

Аватар

Регистриран на: Сря Апр 22, 2009 8:38 pm
Мнения: 438
Местоположение: Gent, Belgium
Автомобил: 2002 9-5 Deviltuned Aero
В защита на АС3то трябва да кажа че говорителите на таблото които купих са малко с прегоряло окачване на мембраните. А и доста хора си харесват звука на АС3то, така че не искам да отказвам никой да се ъпгрейдва до АС3, а просто да споделя опит.

_________________
'02 9-5 Aero - 3" Downpipe, 2.5 catback, do88 intercooler, 630CC dekas, T5 camshafts, Innovate LC-1 WBO2, EGT, FM57 Gearbox


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Съб Апр 29, 2017 2:06 pm
 

Аватар
багериста
багериста

Регистриран на: Съб Яну 24, 2004 7:35 pm
Мнения: 926
Местоположение: село София
Автомобил: SAAB 9-5 2.0Turbo-Deviltune custom stage
Без да искам да обидя когото и да било, но не сравнявайте неща, които вие сте ъпгрейдвали! Хубаво е да имате за сравнение друг автомобил с АС3 до вашият с АС2. :wink:

_________________
"По-добре късно,отколкото после!"


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Съб Апр 29, 2017 4:51 pm
 

Аватар

Регистриран на: Сря Апр 22, 2009 8:38 pm
Мнения: 438
Местоположение: Gent, Belgium
Автомобил: 2002 9-5 Deviltuned Aero
Yassen-TE написа:
Без да искам да обидя когото и да било, но не сравнявайте неща, които вие сте ъпгрейдвали! Хубаво е да имате за сравнение друг автомобил с АС3 до вашият с АС2. :wink:


Не обиждаш никого, но ако знаеш как е направена системата, ще знаеш и че няма нищо което да е различно освен липсващите четири жици до елипсите отзад. Хедюнита и останалата инсталация е едно към едно между АС2 и АС3.
Така че просто сменяйки говорителите, усилвателя и решетките да имат надпис ХК прави АС3 конверсията абсолютно пълна.

_________________
'02 9-5 Aero - 3" Downpipe, 2.5 catback, do88 intercooler, 630CC dekas, T5 camshafts, Innovate LC-1 WBO2, EGT, FM57 Gearbox


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Съб Апр 29, 2017 11:11 pm
 

Аватар
багериста
багериста

Регистриран на: Съб Яну 24, 2004 7:35 pm
Мнения: 926
Местоположение: село София
Автомобил: SAAB 9-5 2.0Turbo-Deviltune custom stage
hitsov написа:
Yassen-TE написа:
Без да искам да обидя когото и да било, но не сравнявайте неща, които вие сте ъпгрейдвали! Хубаво е да имате за сравнение друг автомобил с АС3 до вашият с АС2. :wink:


Не обиждаш никого, но ако знаеш как е направена системата, ще знаеш и че няма нищо което да е различно освен липсващите четири жици до елипсите отзад. Хедюнита и останалата инсталация е едно към едно между АС2 и АС3.
Така че просто сменяйки говорителите, усилвателя и решетките да имат надпис ХК прави АС3 конверсията абсолютно пълна.

Тогава ми е странно, че АС2 може да звучи по-добре от АС3. Да, знам че е субективно, но АС3 с оригинален PIONEER звучи прекрасно! По моему това е една от най-добре балансираните и звучащи системи в автомобил от този клас, даже превъзхождат някои и от по-високите класове. И тук не става възпрос за сила и мощност, а за качествен и изравнен звук.
П.П.: надявам се не мислите, че няма значение и точно какъв е плейърът :wink:

_________________
"По-добре късно,отколкото после!"


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Сря Май 03, 2017 8:51 am
 

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Регистриран на: Сря Яну 14, 2004 8:23 pm
Мнения: 3731
Местоположение: София
Автомобил: Red Devil RIP! 9000 2.3T auto
Хицов, точно изхода за колоните на съвременните устройства е балансиран, просто е необходим делител, за да се свали малко нивото, че инак на 3-тото деление и достигаш максимума. Достатъчно хора вече чуха, че няма нито едно пукане при смяна на песен или дори при смяна на приложение. А до като тествах през чинчовете ми гръмна главата от такива звуци.
Относно разликите (естествено има лични предпочитания) както каза Яско, добре е да има другата система, буквално до тестваната. т.нар, СУХ бас ми се струва несериозно определение, особено във версиите СЕДАН, казано честно, мисля че по-обемен не съм чувал от серийна музика.
И пак да кажа за полюсите: когато добавяш басов говорител, (всичко-balance-fader по средата) при вярно свързани "жици", всеки един увеличава усещането за обем. Това с батерийката е вярно колкото да знаеш кое е + или -, но не винаги означава правилно свързан.

_________________
Човек като е глупав, обикновено е за дълго :Chair
SLAVI каза: И да, карането на SAAB хич не е евтино удоволствие, но пък е гарантирано удоволствие!
http://www.deviltune.com


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Сря Май 03, 2017 9:20 am
 

Аватар

Регистриран на: Съб Сеп 06, 2014 11:02 pm
Мнения: 321
Местоположение: Варничка
Автомобил: 9-5 b235R
Red_Devil написа:
. . . мога само да задам един въпрос като даже не искам отговор. Сигнала от чинчовете ли се взема? Ако е така ще пука и пращи, та ще се къса, както и "сивия шум, още при стартиране на системата. Аз съм с ХК на 9-5 оригинално + ъпгрейд нагоре и такова нещо няма, но след като се отказах от чинчовете и се наложи да си направя делител, за да се свали нивото..(Входа на крайните стъпала е балансиран и ползвайки линеен изход, нещата сериозно се сговнясват, даже и алтернатора може да чуваш как вие) .


При добре зададен въпрос, защо пък да не отговоря ;) Не, поради съображения които си изброил по- напред в поста си, сигнала се подава чрез буксата с изходящи кабели за управление на плеъра + каналите.
И да, има го това че е прекалено силен още преди усилвателя, точно това се получава - няколко деления по скалата на звука и сме на границата. Освен това, fader/balans нещо не се центрират както съм описал (трябва много назад да се дръпне линията, за да не кънтят предните), но това може да е и софтуерно, ще разбера скоро.

Би ли споделил повече, за въпросния "делител"? Линк, устройство или друго наименование с което да се запозная повече.

Полюсите на добавените елипси с окабеляването им от буксата, ги проверихме. Синхронизирахме им посоката и си правят каквото се очаква.

Остава ми да пробвам да подам сигнала не през буксата а през чинчовете, ползвайки GLI (ground loop isolator) които се очаква да подтискат пукането, та да видим самия сигнал като качество дали ще е същия както и постоянния "бял шум" дали ще го има.

Ще пиша резултата.

Относно предложението на адаша - да, напълно си прав. Headunit Pionner звучи невероятно добре както с As2 така и с As3, и това е нещо което не мисля че се очаква еквивалент с плеър за 170$ :)
За момента, ще съм доволен просто паразитните да ги няма а качеството на сигнала донякъде се компенсира с добра настройка на еквалайзер, както и функционалност.

И, никой и никого , с нищо не следва да се обижда :) Нали за това съм описал всичко така подробно, да се дискутира темата. Моя случай, не е "частен" и вярвам, че написаното ще е полезно някому, който го намери и прочете след търсене на подобен казус във времето.


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Пет Май 05, 2017 3:15 am
 

Аватар

Регистриран на: Съб Апр 29, 2017 4:23 am
Мнения: 8
Автомобил: 9-5 SW 2.3t ARC
Извън темата:
Някой пробвал ли е, да сложи звукова карта или DAC към usb-то на андроид headunit-а и от него да влиза в усилвателя?

_________________
Гааааз, майка и́ кон!!!


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Сря Май 10, 2017 8:27 am
 

Аватар

Регистриран на: Съб Сеп 06, 2014 11:02 pm
Мнения: 321
Местоположение: Варничка
Автомобил: 9-5 b235R
Развитие, а и ФИНАЛ със сагата с въпросната подмяна на плеър + аудио.

Противно на коментираното горе, ВСИЧКО, имам предвид АБСОЛЮТНО ВСИЧКО си дойде на мястото след като преместихме входящия сигнал да постъпва не през буксата, а през въпросните чинчове.

Ето как изглежда задния панел на плеъра, GLI и връзката към оригиналната букса бяха на пътя по буксата "Main power supply line"

Изображение

По съвет на колега, прекъснахме каналите по буксата и закачихме директно GLI- тата към изходящите чинчове, които са си 4 канала - FL/FR/RL/RR.
(2-та бели и 2-та червени на снимката. Жълтите са за Video-IN и AUX-IN

Изображение

Само с тази стъпка се решиха следните минуси, които бях описал горе:
- "бял", или какъвто и да е фонов шум докато работи плеъра. Не се чува кога тръгва , кога спира, не издава какъвто и да е шум при преминаване през станции или смяна песни. НИЩО! Пробата беше с H/K усилвателя, с който преди това имаше доста от въпросния шум а с Pioneer-а почти никакъв.
- няма препукване, пращане или смущения, доловими при слушане
- радиото вече звучи доста по- добре
- странния баланс за който споменах, при регулиране на предна/задна линия, си дойде на мястото
- вече по скалата на звука, в ниските проценти едва се долавя звук а при увеличаване към максимума не криви (преди, още в няколкото ниски имаше доста силна стъпка, и на 1/3 от скалaта вече беше много силно, нагоре започваше яко и излишно кривене/издуване на колоните).
- и най- важното: СИСТЕМАТА ЗАЗВУЧА КАКТО ПРЕДИ, имам предвид, както с оригиналния Pioneer Плеър. Горното НЕ важи само за радиото, на китаеца тунера му си е очаквано по- зле.

Като цяло, сега съм по- доволен отколкото очаквах преди да се захвана. Бях готов да приема минуси на звука предвид плеъра, за сметка на функционалност ... но описаните шумове не ги приемах за нормални. Сега вече, в последния вариант на свързване, звука е повече от добър, няма никакви паразитни шумове, препуквания или други забележки, върви си гладко като функции и общо взето - нямам какво повече да желая!


          Върнете се в началото  
 
 Заглавие: Re: AS2 Pioneer> AS3 Harman Kardon - ревю, разсъждения, въпроси.
МнениеПубликувано на: Сря Май 10, 2017 8:46 am
 

Аватар
багериста
багериста

Регистриран на: Съб Яну 24, 2004 7:35 pm
Мнения: 926
Местоположение: село София
Автомобил: SAAB 9-5 2.0Turbo-Deviltune custom stage
Както винаги изчерпателен и полезен! Не са много такива като теб, адаш...

_________________
"По-добре късно,отколкото после!"


          Върнете се в началото  
 
  Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-5

 
Напиши нова тема Отговори на темаКой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Иди на:  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Ads

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group, X-Static by Skin-Lab