Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-5

Напиши нова тема Отговори на тема
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Не иска да запали
МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2011 12:29 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: MY98 9000 Aero
v.vasilev написа:
А ако е помпа и почукне резервоара преди да завърти или някой дръг да почуква докато колата върти, няма ли вариант да запали, на старата ми кола, така разбрахме че е помпа и пак умря по този начин.
Ако ще залагаме, аз съм за касета, помпата се усеща като си заминава (ако си познаваш добре колата де).

Ами смея да твърдя, че не винаги се усеща. 10 000 карах ходейки по сервизи и четейки де що има за Сааб 9000 турбо 90г, понеже на колата нещо и стана и почна да върви не както трябва. Проверяваха датчици, дебитомери и какво ли не, само дето никой не се беше сетил да премери налягането в рейката. Така колата се е движила 10 000 км с детонации, докато двигателя не блокира. Накрая направихме конверсия от б202 към б204, понеже със старата електроника няма ни диагностика, ни тунинг, ни нищо. Като стана готова колата, установихме, че пак върви по подобен начин, сменихме помпата и сега е наред. Извода е, че понякога можеш да очакваш неочакваното.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2011 11:58 pm

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 (YS3E)
Колега, променило ти се е вървенето, мощността предполагам.
Ако това не е усещане, незнам :)

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 03, 2011 12:18 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: Red Devil RIP! 9000 2.3T auto
Василев, виждам че си станал специалист в диагностиките вече, значи да не си губя времето да си вдигам телефона и да ти отговарям на излишни въпроси, защото явно питаш за да си чешеш езика ;)
На какъв ли език обаче да обясня, че най-неприятното усещане е именно загинала горивна помпа и в 99% от случаите просто си гасиш колата и после "НЯМА НИКОЙ" Няма да изброявам случаите в които съм ходил на по 200км разстояния да сменям такива и то добре че повечето случаи са били на 9-5 или 9000, защото на 900 и 9-3 се сваля резервоара.
Почти същото се случва и с касетата, но там по често се разнася миризма на бакелит под предния капак и святка чек.
Сигурно и 98% от препатилите тук ще ти кажат същото, ама ти нали караш 10-и Сааб поред и си сменил около 20помпи ще е трудно да те убедим :rofl:
Аз поне нямам спомен за който и да е от 2-та симптома да се е случил в движение.
п.п. любопитно ми е като замине твоята как ще го разбереш, но като стане ще четем тук ;)

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 03, 2011 2:38 am

Аватар

Автомобил: 2002 9-5 Deviltuned Aero
Red_Devil написа:
Василев, виждам че си станал специалист в диагностиките вече, значи да не си губя времето да си вдигам телефона и да ти отговарям на излишни въпроси, защото явно питаш за да си чешеш езика ;)
На какъв ли език обаче да обясня, че най-неприятното усещане е именно загинала горивна помпа и в 99% от случаите просто си гасиш колата и после "НЯМА НИКОЙ" Няма да изброявам случаите в които съм ходил на по 200км разстояния да сменям такива и то добре че повечето случаи са били на 9-5 или 9000, защото на 900 и 9-3 се сваля резервоара.
Почти същото се случва и с касетата, но там по често се разнася миризма на бакелит под предния капак и святка чек.
Сигурно и 98% от препатилите тук ще ти кажат същото, ама ти нали караш 10-и Сааб поред и си сменил около 20помпи ще е трудно да те убедим :rofl:
Аз поне нямам спомен за който и да е от 2-та симптома да се е случил в движение.
п.п. любопитно ми е като замине твоята как ще го разбереш, но като стане ще четем тук ;)

Или елегантно се изрязва ламарината и мокета под задната седалка.
Кофти е, но е удобен вариант когато ти се случи в страна като Унгария, вечер, и никой не говори език различен от Унгарски, а маркучЕто от помпата до капака е "избило" :hahaha

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 03, 2011 2:41 am

Аватар

Автомобил: Saab 9-5 (YS3E)
Е ти добре ме сряза, написах, че за СААБ незнам как е, но на други коли съм го усещал.
А и айде по добре мойта да не гори, че само това ми трябва!!!

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 03, 2011 4:59 am

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

v.vasilev написа:
Колега, променило ти се е вървенето, мощността предполагам.
Ако това не е усещане, незнам :)

Съгласен съм, но нито от официалният сервиз, нито в Бош, нито в още 3 места дето работят с коли и със сигурност знаят що е Сааб не ме насочиха към такъв вариант, като освен това проблемът беше описан тук във форума и също нямаше някой предположил и познал причината. Явно симптомите за повредена помпа не са били обичайните в моя случай, за да доведът до разпознаване и решаване на проблема, тъй като както се каза в 99 процента случаи на развалена помпа просто тръгваш да палиш и установяваш, че не става.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 03, 2011 10:11 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Автомобил: Red Devil RIP! 9000 2.3T auto
Тату, твоя проблем дори не съм го и чувал инак ако не първото , то второто което бих ти казал е да си видиш налягането на в рейката.

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 04, 2011 7:19 pm

Аватар
saab-club.com member
saab-club.com member

Е всяко зло за добро. Сега си имам Сааб с трионик и значително по-малко течове :D

Върнете се в началото  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 20, 2025 7:34 pm

Автомобил: SAAB 9-3
Здравейте, купих си самолет 9-3, кабрио,бензин, 99г, 2-ка, 154 hp, с газово е, но има огромен проблем, докато дойде от София до Бургас, загубва мощност и се оказва че 2 и 3 цилиндър не работят, гори масло 1л/ 1000 км. Вкарахме я в сервиз, оказа се, че има изгорели клапани, смениха ги и до там. Майстора казал, че пали малко трудно, може би от единия инжектор, но не я погледнал. Сутринта запалих с натиснат педал на газта, на бензин, защото изключихме газта, излиза бял пушек от ауспуха, оборотите полудяха, от 1000-3000-2500-4000, като загря малко стабилизира на 1000.После нямаше проблем. Разход на гориво показва 18л/100.Не свети check engine, антифриз има, нов акомулатор, сменяхме касетата с тази на другия ни сааб, който е същия- без промяна. Няма сервиз в Бургас, който да има Тех2. Моля за съвет, защото тази кола трябва да се върне на пътя.

Прикачени файлове:
Screenshot_20250120_193244_Gallery.jpg
Screenshot_20250120_193244_Gallery.jpg [ 161.67 KiB | Прегледано 40 пъти ]
          Върнете се в началото  

Препоръчваме Ви:   

Портал » Начало форум » Моделите » Saab 9-5

Напиши нова тема Отговори на тема